6 Nisan 2012 Cuma

İngiltere-Sri Lanka Test Serisi: 2. Maç

Özet:  İngiltere(460&97/2) Sri Lanka(275&278)- İngiltere 8 wicket farkla kazandı. 


1.Gün: James Anderson, yine boş geçmedi ve Tillakaratne Dilshan ve Kumar Sangakkara'yı aynı overda oyun dışına çıkarmayı başarınca Sri Lanka battingini ağır bir zarara uğratmış oldu. Güney Afrika serisinde de batting takımı performansı eleştirilen Güneydoğu Asya ekibinde, süper üçlüden(Dilshan-Jayawardene-Sangakkara)ayakta kalabilen, bir önceki maçın kahramanlarından Mahela Jayawardene'ydi. Jayawardene 100 koşuyu aşıp, takımı 216/5'e kadar getirdi ve en azından olası bir ağır yenilgiyi engelledi.

2. Gün: İngilizlerin kontrolü ele aldıklarını gördük. Özellikle Greame Swann, son dönemdeki eleştirilere elde ettiği 4 wicketla yanıt verdi. Spin ağırlıklı kadrosuyla İngiliz açıcıları karşılayan Sri Lanka'ysa varlık gösteremedi. Andrew Strauss ve Alastair Cook, son Ashes günlerini andıran bir performansla ibreyi İngiltere'ye döndürdüler. Strauss 61'de wicketını yitirdi ama Cook 77'de halen oyunda.

3.Gün: Tamamen İngiliz batsmenların kontrolündeki bir günden sonra konuk ekip galibiyete çok yaklaştı. Kevin Pietersen, epeydir özlediği 100'üne kavuştu ve totalde 151'e ulaştı. Tabi bunu yaparken, 'switch hit' denilen özel bir vuruşu sık sık kullandığı için de hakem tarafından uyarıldı. Switch hit, bowler atışı yaprken sağ elli vurucu duruşunundan sol elliye geçen batsman, özellikle fielder yerleşimleri konusunda avantaj kazandığı için tartışılan bir vuruş oldu. Pietersen'a bu avantajı vermek istemeyen bowlerlar da son anda atıştan vazgeçince maçın ilerleyişi zarar gördü. Pietersen, çok sevdiği bu şut tipinden vazgeçmeyeceğini açıkladı. Özetle İngiltere 460 yaparak 265'te kalan Sri Lanka'nın önüne tırmanması çok zor bir dağ bıraktı.

4. Gün: Dünkü gece bekçilerinden Prasad'ı beklenenden daha geç oyun dışına gönderen İngiltere'nin, maçı bitirme olasının bulunduğu bir gündü.Neredeyse hiçbir ikilisiyle uzun süre oyun içinde kalamayan Sri Lanka'da kilit ortakılık, Mahela Jayawardene-Samaarewera ikilisiyle kuruldu. Ne var ki bu Testin şu ana kadarki yıldızı Greame Swann,  kritik dörtlü diyebileceğimiz Sangakkara, Dilshan ve Samaarawera'nın hepsini oyundan çıkararak İngiltere'yi galibiyete çok yaklaştırdı. Sri Lanka'nın eldeki 33 koşuluk üstünlüğü koruyabilecek 4 batsmanı var ve eğer ki İngiltere bu wicketları alamazsa Jayawardene kahraman statüsünde takımı beraberliğe taşıyor olacak. Beklenenden sağlam bu direniş, İngilizlerin kolayca sonuca gitmelerini engellemesi açısından önemliydi. Dünün en çok tartışılan olayı, DRS'e başvuran ancak hot spot için gerekli ekipman bulunmadığı için ne olduğu tam belli olmayan bir pozisyonda Dilshan'ın oyunu terk etmesiydi.

5.Gün: Son güne iyi  başlayan Graeme Swann, süper 3'lünün bu Testte en çok başa bela olanını, M. Jayawardene'yi çıkarınca Sri Lanka'nın beraberliği kurtarma umutları büyük zarar gördü. Yine de A. Matthews'ın 46'yı bulabilmesi önemliydi. Kalan wicketları S.Broad'un sakatlanmasıyla takıma giren Steve Finn, Jimmy Anderson ve Samit Patel tamamladılar. Yemek arasına gidildiğinde hesap belliydi. Kalan 2 seansta İngiltere'ye Test 1 numarasını korumak için 94 koşu gerekiyordu. Bu, kağıt üzerinde rahatça ulaşılabilecek bir hedefti. Nitekim, A. Strauss'un Dilshan'a ilk overda avlanması da kaçınılmaz galibiyeti engelleyemedi. A. Cook ve tabi ki acelesi olan Kevin Pietersen, fazla beklemeden İngiltere'ye eldeki 8 wicketlık farkla galibiyeti getirdiler. Böylece İngiltere, seride 1-1'lik beraberliği yakaladı. Maçın yıldızı, 6 wicketla Sri Lanka'yı dağıtan Graeme Swann oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder