24 Nisan 2012 Salı

West Indies-Avustralya 3. Test, Dominika

Shane Shillingford




1. Gün: Serinin üçüncü maçı, güneşli bir havada başladı. Para atışını kazanan M Clarke devreyi battingle açmaya karar verdi. West Indies takımındaki tek değişiklik, sakatlığı geçen Ravi Rampaul'un, Fidel Edwards yerine hızlı atıcılar arasına alınması oldu. Avustralya'ysa bu maçta Mitchell Starc-Ryan Harris ikilisini yeniden devreye soktu. Harris, sakatlanan James Pattinson'ın yerine oynarken; Beer- Starc değişikliği takımın tek uzman spinnerla oynayacağını haber veriyordu: Nathan Lyon.

West Indies, ilk seansın bitimi olan yemek arasına kadar bir tek Ed Cowan'ın wicketını alabildi. Rampaul yeniden Testlere merhaba derken eleştirilmeye başlanan Cowan, ilk overın sonunu göremedi. Bundan sonra son derece temkinli oynamaya başlayan David Warner-Shane Watson ikilisi takımı öğle arasına kadar 69/1'e getirdi. Bu, çok yüksek bir skor sayılmazdı.

Yemek arasından sonra Darren Sammy, biraz daha yavaş atışlara ve falsoya ağırlık verdi. Kaptan, önce bizzat kendisi Shane Watson'ı oyun dışına göndererek başlarda düşürdüğü topu telafi etti. Ardından bir önceki maçın yıldızı Shane Shillinford  devreye girdi ve David Warner'ı çıkardı. Warner yine de Test kariyerindeki ilk 50'sini yapmayı başarmıştı. Çay arasına 136/3'le gidilmesi, West Indies'i rakibi iyi baskıladığını gösteriyordu. Uzun boylu offspinner, son seansta da durmadı; maçtaki  ikinci hedefi, yine 50'yi bulamayan Ricky Ponting oldu. Ancak  23 koşu yapan  Ponting, Test tarihinin en fazla sayı üreten ikinci adamı olmayı başardı. Avustralya eski kaptanı unvanı, geçtiğimiz günlerde test kariyerine son veren Rahul Dravid'den aldı. Maça dönecek olursak; kaptan Micheal Clarke ve Micheal Hussey de fazla katkı yapamadan Shillingford rüzgarıyla kendilerini pavilyonda buldular. Durum bir anda 164/6'ya geldi. Çiçeği burnunda wicketkeeper Matthew Wade, işleri biraz yoluna koymadı başardı ve bu seride ilk kez görev alan Mitchell Starc'la birlikte takımı kısa bir sürede 212/7'ye taşımayabildiler. Devre, şu ana dek Avustralya'nın serideki en kötü devresi oldu desek yeridir.

1. Gün Özeti: Avustralya 212/7(Warner 50, Wade 22*, Shillingford 4-77)


Matthew Wade 



2.Gün: Dün kapanış seansında avantaj yakalayan West Indies için bugün rüzgar tersine döndü ve tecrübesiz olarak nitelenen batsman ekibi yine çöktü. İlk darbe, sabah seansında geldi. Dün hızlı biçimde takımı ayağa kaldırıp 212'ye getiren Matthew Wade bugün de 100'ü aşarak ilk seans sonunda Avustralya'yı 328'e getirmeyi başardı.  Dünün yıldızı Shane Shillinford, Wade'e epey bir koşu verse de ilk devreyi 6 wicketlık bir performansla tamamladı.

İkinci seansta batsman rolüne geçen West Indies, yine umduğunu bulamadı. Avustralya hızlı atıcılarından yine devrenin başında Braitwaite'den hızlı bir biçimde kurtulmayı başardı. 4 farklı atıcı, Hilfenhaus, Watson, Lyon ve Harris'i de erken şekilde oyuna sokan Clarke, Nathan Lyon'dan umduğu çıkışı yakaladı. Sağ elli offspinner, Adrian Barath'a yeni bir hayal kırıklığı daha yaşattırdı ve West Indies'i 61/2'de tuttu. Bu, önemli bir andı çünkü hemen ardından bir başka yavaş atıcı David Warner'ın wicketıyla Avustralya düzlüğe çıktı. Yukarıda bahsettiğimiz çöküş, son seansta yaşandı. Tıpk dün olduğu gibi, iyice yavaşlayan zeminde West Indies kadrosu, Chanderpaul dışındaki tüm iyi batsmanlarını kaybetti. 165/8'lik skor; rakip karşısında, ilk devre karşılaştırıldığında çok geride kalacaklarını gösteriyor.

2. Gün Özeti: Avustralya 328(Wade 106, Shillingford 6-119) West Indies 165/8(Chanderpaul 40*, Lyon 3-49)



Ed Cowan 




3.Gün: Gün, Ponting ve Cowan'ın rahat nefes aldığı ve işlerin Avustralya lehinde ilerlediği gün oldu. Sabah seansında, Chanderpaul'un beklendik direnişine Ravi Rampaul da katıldı ve West Indies, yeniden battinge geçmek için kalan 2 wicketı temizlemekle meşgul olan Avustralya'yı 1 buçuk saat boyunca uğraştırdı. Düzeni bozan yine Nathan Lyon oldu ve arkası çorap söküğü gibi geldi. West Indies, devreyi 218'le kapattı ancak Avustralya, seans arasına gitmeden önce 4 overlık bir bölüm oynamak zorunda kaldı. O küçük kısımda da Roach'a piyango vurdu ve David Warner'ı avladılar. Kaptan Darren Sammy, yemek arasından dönüşte Shillingford'u yeniden atışlara gönderdi ve offspinner Shane Watson'ı da çıkarınca Dominika'daki kalabalığı keyiflendirdi. Son maçlarda olduğu gibi Ponting, Cowan ve Clarke'dan da fazla sayı yemeden kurtulabilinirse, West Indies yeniden avantaj yakalayabilecekti. Fakat olmadı..Ponting-Cowan ikilisi takımı 25/2'den alıp, 2. seansın sonunda 94/2'ye getirdiler. Sammy belki bu seansta, belki Deonarine'in falsolu atışlarından biraz daha fazla yararlanabilirdi ancak belki de  ikilinin epey 4 bulması, onu bu karardan uzaklaştırdı. Onun sırası son overda geldi ve Sammy'nin güzel yakalayaşından da yardım alarak Cowan'ı çıkardı. Ponting bir süre daha dayanıp, Avustralya adına farkın 300'e çıkmasını sağladı. Ardından Ponting-Clarke ve Wade üst üste çıktılar.   Ekibin maçı kazanma şansını artıracak şans gelmişti fakat tam anlamıyla değerlendirilemedi. Yarın Micheal Hussey'den en az bir 50 gelmesi halinde Clarke'ın son seansta skoru deklare etmekte çok tereddüt etmeyeceğini düşünebiliriz.İbre, halen Avustralya'dan yana .


3.Gün Özeti: Avustralya 212/7(Wade 106, Shillingford 6-119)&200/6(Ponting 57, Cowan 55, Deonarine 2-28) West Indies 218(Chanderpaul 68, Lyon 4-69)


4. ve 5. Günler: 4. gün pek de beklendiği gibi başlamadı. Özellikle M. Hussey'nin fazla koşu kaydedemeden çıkması West Indies'e galibiyet umudunu getirdi. Fakat Mitchell Starc-Nathan Lyon-Ryan Harris gibi alt sıra vurucularından  yine kolayca kurtulamamışlardı ve takip etmeleri gereken koşu 370'e kadar çıkmıştı. Üstüne üstük, Avustralya'da M Clarke, 4. atışlara geldiği kısa periodda Chanderpaul'unki de dahil olmak üzere 3 wicket birden alınca West Indies'in işi zora girdi. Adrian Barath yine sayı kaydedemeden çıkarken "Bu adam ne zaman oynayacak?" sorusunu bir kez daha sordu. Yine de 173/5, galibiyet çıkaramayacakları bir skor değildi. Son günde Darren Sammy, bir arada adeta bir T20 hızıyla aldığı koşularla Dominika'daki izleyicileri galibiyet için heyecanlandırdı ancak rüyayı yarıda bıraktıran oyuncu, Nathan Lyon oldu. Lyon-Clarke ikilisi, yavaş atışçıların damga vurduğu serinin son maçında toplam 20 wicketın 12'sini almayı başardı. West Indies'in zorlayıp zorlayıp hevesinin kursağında seriler olarak hatırlanacak bu Testleri Avustralya 2-0'lık galibiyetle kapattı. West Indies'in serilerden en büüyk kazanımı Shane Shillingford oldu; Avustralya'ysa Matthew Wade'i Test takımına ısındırdı.

Test Özeti: Avustralya 212/7(Wade 106, Shillingford 6-119)&200/6(Ponting 57, Cowan 55, Deonarine 2-28) West Indies 218(Chanderpaul 68, Lyon 4-69)&294(Chanderpaul 69, Sammy 61, Clarke 5-86) 


Avustralya 75 koşu farkla kazandı ve serileri 2-0'lık galibiyetle noktaladı. 




fotokaynak: theaustralian.com.au
guardian.co.uk 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder