16 Nisan 2012 Pazartesi

Avustralya-West Indies 2. Test

1. Gün: 
Trinidad Tobago'nun başkenti Port of Spain şehrinde başlayan Test'te para atışını Avustralya kazandı ve batting yapmayı seçti. İlk gün içinde, West Indies'in bir önceki maça göre değiştirdiği tek adam konumunda olan Shane Shillinford, aynı zamanda fark yaratan oyuncu oldu.
Kirk Edwards'ın yerine takıma dahil olup, kaptan Darren Sammy'e,  önceki maça göre bir fazla spinnerla oynama şansını veren Shillinford, özellikle Shane Watson'la önemli bir direniş yakalayan Avustralya'nın karşısında durdu. Watson yine de 50'yi geçerek ilk günün en başarılı batsmanı olurken Ricky Ponting yine 7'de kalarak Test kariyerinde sona doğru yaklaşmaya başladığını gösterdi. Bir önceki karşılaşmada göz dolduran Narsingh Deonarine, yine sağ elli sağa falsolarından biri sayesinde kaptan Micheal Clarke'ın 45'lik wicketını aldı. Avustralya'da, normal şartlarda direnişin son noktası Matthew Wade-Micheal Hussey ikilisi olacak. Fakat West Indies takımı iyi bir atıcı takım dengesi yakalamışa benziyor ve rakibin ilk devresini bitirmeye o kadar da uzak görünmemekteler.

Gün Sonu Özeti: Avustralya 208/5 (Watson 56, Shillingford 2/56)

2.Gün: 
Avustralya için 'hayırlı' bir gün olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Doğrusu West Indies, rakibi baskılamada başarılıydı fakat kalan wicketları yok etmekte başarısızdı. Maçın temposu  ve zemin tam istediği gibi olunca Micheal Hussey 73'e kadar gitti. Önceki maçta yıldızlaşan Ryan Harris ağabeyinden özenen James Pattinson'da 42 koşuluk katkıyla şaşırttı. Tek üzücü taraf, ikinci Test'ine çıkan çiçeği burnunda wicketkeeper Matthew Wade'in yine 11 koşuyu aşamaması oldu. Avustralya, çay arasına kadar ilk devresini 311 koşu almış bir takım olarak başı dik bir biçimde bitirdi. West Indies'de Kemar Roach'un kötü bir gün geçirmesi, kontrolü kaybetmelerindeki önemli etkenlerden biriydi. Elbette kaptan Darren Sammy'den de sürpriz bir wicket beklenebilirdi. 
Son seansa sıkışan West Indies cevabıysa çok kötü başladı. Hakikaten, Brian Lara'nın veliahtı olarak gösterilen Adrian Barath'ın ne zaman bir maç kazandıracak kıvama geleceğini merakla bekliyorum. Bugün yine Hilfenhaus'un saldırısında çaresizdi ve 15'i bile bulamadan çıktı. Zemin şartlarını göz önünde bulundurup kadroya bir spinnner fazla ekleyen Clarke, Micheal Beer hamlesini yapmaktan hiç geri durmadı. En son Ashes'da sürpriz şekilde Test şansı yakalayan sol elli orthodoks falsocu, günü wicketla kapatan isimlerden biri oldu. Geçen maçki performansına yaklaşamayan Craig Braithwaire 0 koşuda çıkarak büyük hayal kırıklığı yarattı. Gün sonunda şans verilen James Pattinson da üçüncü batsman Kirk Edwards'ı çıkarınca Avustralya, güzel bir skorla avantaj yakaladı.

Gün Sonu Özeti: Avustralya 311(Hussey 73, Shillingford 3-97), West Indies 49/3

3.Gün:
Maç 20 dakikalık gecikmenin ardından başladı. Ertelemenin sebebi yağmur değildi.  Rötar, elektrik kesintisi yüzünden maçı yayınlayan televizyon kanalınca yaşanan teknik aksaklıklar ve  reklam anlaşmalarına zeval gelmemesi yüzündendi. Güçlü bir açılıştan sonra part-time yavaş atıcı olarak denenen Micheal Hussey'nin Darren Bravo'yu avlaması maçtaki gidişatı etkileyen önemli olaylardan biriydi. Zemin koşullarını göz önünde bulundurarak sıklıkla yavaş atan spinnerlara rakibi kısıtlama hedefini benimseyen Micheal Clarke, David Warner-Micheal Beer ikilisinden umduğunu bulamadı. Yemek arasına 132/4'le giren West Indies de direnişin başrolünü yine Chivnarine Chanderpaul üstlendi. Kadrodaki en deneyimli oyuncu konumundaki Chiv'in Deonarine'le birlikte rakip için tehlikeli hale gelmeye başlayan ortaklığının üstesinden gelmek, Nathan Lyon'a düştü. Neticede Chiv-Deonarine ikilisi, skoru 4/100'den alıp 5/230'a getirdiler. Özellikle yağmur yüzünden verilen ara, Avustralya'nın çok işine yaradı. Dönüşte offspinner Lyon sırasıyla Deonarine, Chiv, Darren Sammy, Shillingford ve Roach'ı oyun dışına göndererek Avustralya'nın ilk devreyi avantajlı skorla bitirmesini sağlayan adam oldu. West Indies'de artık sayı üretebilecek tek oyuncu, Carlton Baugh gibi gözükmekte. West Indies, şuan için 59 koşu geride.

Gün Sonu Özeti: Avustralya 311(Hussey 73, Shillingford 3-97), West Indies 252/9(Chanderpaul 94, Deonarine 55, Lyon 5-65)


4.Gün:
Yine yağmurun etkisini gösterdiği bugün sonunda, Avustralya, 127 sayılık farkını korumayı başardı. Ne var ki kısalan zaman yüzünden en kuvvetli ihtimal olarak beraberlik kaldı.
Avustralya, günün erken saatlerinde kalan tek wicketı da alarak ikinci devreye 54 koşuluk bir farkla başladı. İlk overlarda  seride etkili gözüken Shane Shillinford'a ağırlık veren Darren Sammy, etkili sonuç alamayınca hızlı atıcı Kemar Roach'u devreye soktu. Roach da Ed Cowan, David Warner ve Shane Watson üçlüsünden kurtularak yağmur etkisini göstermeden önce izleyicilere keyifli bir bölüm yaşattı. Avustralya'nın eski ve yeni kaptanları Ricky Ponting ve Micheal Clarke, beraberlikle bitmesine maçta sürpriz yaratmaya çalışacaklar.

Gün Sonu Özeti: Avustralya 311(Hussey 73, Shillingford 3-97)&73/3(Roach 3-23), West Indies 252/9(Chanderpaul 94, Deonarine 55, Lyon 5-65)

5. Gün: 
Son günde olaylar, pek de Avustralya'nın heves ettiği gibi gelişmedi. Ricky Ponting  ve kaptan Clarke'ın yavaş başlangıçlarından sonra, ikilinin beklenenden erken çıkmasıyla işler zorlaştı. 95/5'ten sonra Micheal Hussey ve Matthew Wade takımı toparlar gibi oldular ve ikinci seansta maçı alacak farkı yaratmak için ellerini mümkün çabuk tutmaya çalıştılar. Ne var ki bu Testte Avustrlya'nın belalısı olan Kemar Roach yine ortaya çıkıp Hussey'i oyun dışına gönderip 10 wicket zincirini tamamlayınca Avustralya, beklenenden erken durumda skoru deklare etmek zorunda kaldı.  West Indies'e galibiyet için yaklaşık 61 overda gelecek 251 koşu lazımdı ki; bir ODI maçı performansı bile sergilese, evsahibi takım testi kazanabilirdi. Ne var ki takım 53/2'ye gelmişken çay arasından hemen önce başlayan yağmur bir daha dinmedi. Böylece yağmur, mecburen beraberlikle biten testin galibi oldu.

Sonuç: Avustralya 311(Hussey 73, Shillingford 3-97)&160/8(Roach 5-41), West Indies 252/9(Chanderpaul 94, Deonarine 55, Lyon 5-65)& 52/2(Sammy 30, Hilfenhaus 2-22)


Test berebere bitti.

Seride Son Durum: Avustralya 1-0 West Indies
Seride Kalan Test Sayısı: 1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder