9 Kasım 2011 Çarşamba

Test Serisi: Hindistan-West Indies; 4. Gün

Hindistan 209(Sehwag 55,Dravid 34, Sammy 3-55)& 276-5(Tendulkar 76, Laxman 58*, Sehwag 55) 
West Indies 304(Chanderpaul 118, Brahtwhite 63, Ojha 6-72) & 180( Chanderpaul 47, Sammy 42, Ashwin 6-47)


Hindistan eldeki 5 wicketla kazandı. 


Günün Kazananı: Şüphe götürmeksizin Hindistan. Sabah seansının başına Darren Sammy'nin atışlarıyla kötü giren West Indies, Fidel Edwards'ın Dravid'i çıkarmasıyla umutlandı ancak yerine gelen tecrübeli vurucu VVS Laxman, Tendulkar'la birlikte Hindistan'ı galibiyete götürdü. Gün boyu hücumla defansı dengelemekte zorlanan Karayipliler, wicket alacağım diye çok agresif atışlar yaparken epey koşu verdi ve rakibin zafere ulaşırken pek de korkmadan yürümesine sebep oldu.

Günün Başarı Hikayesi: Sachin Tendulkar-VVS Laxman ikilisi. Tendulkar 100'üncü 100'ünü alamadı belki ama takımı galibiyete ulaştırırken üzerine düşen yükü 76'ıyla sırtladı. Laxman'sa, beklediğinden erken vurucu pozisyonuna gelmesine rağmen out olmadan maçı tamamladı; Tendulkar'ın inisiyatifi aldığı anlarda sakin ama sağlam kalarak geçen seneki Avustralya serilerinde olduğu gibi Test kazandıran bir performans çıkardı.

Küçük Ayrıntı: Hindistan böylece, son 7 maçtaki ilk Test galibiyetini aldı.

Sonuç: West Indies, başladığı işi bitiremedi. Özellikle atıcılarının ilk günlerdeki performansı takdire şayandı; ancak vurucu takım olarak çok zayıf kaldı. Bangladeş'in de vurucu kadrosunda benzer problemler olduğundan  orada seriyi kazanabilmişlerdi fakat Hindistan serisinin sonraki maçları için iddialarını koruyorlar. Hindistan'sa Zaheer Khan gibi bir hızlı atıcıyı, hezimetle biten İngiltere Test  serilerinde olduğu gibi halen arıyor; sevindirici noktaysa Test başlangıcını yapan Ravichandran Ashwin'in Harbhajan Singh'i aratmaması.

Foto Kaynak:AFP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder