7 Kasım 2011 Pazartesi

Test Serisi: Hindistan-West Indies;1.Maç, 1. Gün

West Indies 256/5( 91 over) (Chanderpaul 111*, Brahtwhite 63- Ohja 3-58, Ashwin 2-79) 

Günün Galibi: Tartışmalı olmakla beraber West Indies diyebiliriz. Bangladeş serisinde spinnerlara karşı vasat bir performans sergileyen Karayipli oyuncuların kaptanı Darren Sammy, para atışını kazandıktan sonra vurucu takım olmayı seçti. İlk overlarda Ishant Sharma ve sakatlıktan kurtulan Umesh Yadav gibi hızlı atıcılara verilen süre çabuk bitti ve hemen kavisli atıcılar kısmına geçildi. West Indies büyük yarayı burada aldı. Bangladeş serisindeki problem, yani takım olarak batting'e katkı yapamama sorunu karşılarına çıktı; ardı ardına 3 wicket kaybıyla 72/3 gibi endişe uyandırıcı bir skorla karşı karşıya kaldılar. Ne var ki sahneye eski toprak Chiv Chanderpaul çıktı ve Hindistan atıcıları karşısında 111 koşuyu yakalayarak takımın en azından beraberliğe ulaşmasını sağlayacak yolda ilk adımı attı. Özellikle Braithwhite-Chanderpaul ikilisi takımı 180'e kadar getirerek önemli iş başardı.

Günün Başarı Hikayesi: Tek bir tane değil; Hindistan'ın offspinnerları ve West Indies'ten Chanderpaul. Test takımına ilk kez giren Ravichandran Ashwin'le sol elli falsocu Pragjan Ojha, Feroz Shah Kotla'nın düz zemininde iyi iş başardılar. Yalnızca wicket almak değil, rakibi kontrol altında tutmak da marifet işiydi ve neden Harbhajan Singh gibi usta bir kavisli atıcının takımda olmadığını gösterdiler. Chanderpaul'sa geçen onca zamana karşın halen West Indies'in en güvenilir adamı.Kritik bir dönemde oyuna dahil olmasına rağmen güçlü savunmasını ve haddini bilen vuruşlarıyla maçın, West Indies kontrolünde kalmasını sağladı.

Yarın için Hindistan'ın öncelikli hedefi, elbette bir an önce Chanderpaul'u Pavilion'a göndermek olacak. Genç hızlı atıcılar Umesh Yadav ve Ishant Sharma'nın artık harekete geçme zamanı geldi.

Foto Kaynak:AFP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder