18 Kasım 2011 Cuma

Test Serisi: Hindistan-West Indies; 2. Test



Hindistan 631 for 7 dec. (Laxman 176*, Dhoni 144, Dravid 119)  West Indies 153 (Ojha 4-64, Yadav 3-23) and (f/o) 463 (Bravo 136, Samuels 84, Yadav 4-80) 

Hindistan 1 devre ve 15 koşu farkla kazandı.


2. Test beklenenden çok daha çekişmeli geçti diyemeyeceğiz; para atışı sonrasında hücumu seçen Hindistan, rakip hızlı atıcıların başarısız olduğu devrenin ardından özellikle VVS Laxman ve Rahul Dravid'in başarılı oyunuyla 631 koşuya kadar geldi ve bu sayıyı yeterli bulduktan sonra atış sırasını rakibe verdi. Özellikle spin-bowlerların etkili olabileceği bir zemin üzerinde yükün sadece uzman bir kavisli atıcı olmayan Marlon Samuels ve leg break kavisçisi Devendra Bishoo'ya düşmesi, Hindistan'ın bu denli yüksek bir skora çıkmasını sağlarken  sakat olan Ravi Rampaul'un yerine kadroya alınan hızlı atıcı Kemar Roach, istikrarsız görüntüsüyle rakibe çok fazla koşu olanağı sağladı. Ne var ki West Indies asıl problemi batting sırası kendisine geçince yaşadı. Yeri geldiğinde 4 kavisli atıcıyla beraber saldıran Hindistan, ilk maçın yıldızlarından Pragjan Ojha'nın aldığı 4 wicket sayesinde rakibin sadece 153 koşu almasına izin verdi. Genç ve tecrübesiz kadroyu taşımakla görevli Shivnarine Chanderpaul'sa Ashwin'den gelen topun önünü keserek LBW'yle erken dışarı çıkınca testin sonucu ufukta belirmeye başladı.
Rakiple arasındaki farkın 200 koşuyu aşması, Hindistan'ın rakibe 'Batting'e devam et!' demesine olanak sağladı ve akabinde hızlı atıcı Umesh Yadav'ın üst üste aldığı wicketlar neticesinde beraberlik şansı da ortadan kalktı. İkinci devrede West Indies'ten tek direnebilen adam, Darren Bravo oldu. Adrian Barath'un ve Marlon Samuels'in 50'yi aşarak skora katkıda bulundu ama Bravo ile Chanderpaul'un 4. wicket ortaklığı günün alkışlanacak olayıydı. Eden Gardens zemini, West Indiesliler için 100 yapması oldukça zor bir zemin olarak kabul edilir; hatta birliğin efsanevi vurucusu Brian Lara'nın dahi 100'e ulaşamadığı bir stadyum olarak bilinir. İşte bu zeminde gelen 136, Bravo'nun son dönemdeki yüksek formunu sürdürmesini ve elbette tarihe geçmesini sağladı. Doğrusunu söylemek gerekirse, kim derdi ki vasat bir vurucu görüntüsü çizen Bravo bunu başaracak?
Bu galibiyet sayesinde Hindistan, ayın 22'sinde başlayacak  3. maç öncesinde seriyi kazanmayı garantiledi.


Foto Kaynak:AFP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder