7 Kasım 2011 Pazartesi

Test Serisi: Hindistan-West Indies; 1.Maç, 2. Gün



West Indies 304&21/2(14 over) (Chanderpaul 118*, Brahtwhite 63, Ohja 6-72, Ashwin 3-81) Hindistan 209(Sehwag 55, Dravid 54, Sammy 3-35)


West Indies, eldeki 8 wicketla  116 koşu farkla önde. 



Ind WI 1st test Day 2 Pt3 mycrickethighlightsTVx

Günün Galibi: Elbette West Indies. Aslında belki de güne başlarken bu derece iyi bir konuma geleceklerini onlar da tahmin etmemişlerdi. Özellikle gün başında Aswin ve Ohja bıraktıkları yerden devam ederek wicketları hızlıca aldılar. Chivnarine Chanderpaul'un da 10 over içinde çıkması, ilk seansta West Indies'in neredeyse sopayı bırakması anlamına gelecekti. Fidel Edwards ve Ravi Rampaul'un 10 ve 12'şer koşuluk katkıları önemliydi. Hele hele, Hindistan'ın vurucu takım olmasından hemen sonra Gambhir ve Sehwag'ın çabucak aldığı sayılar evsahibini umutlandırdı. Fakat özellikle kaptanlığı tartışılan Darren Sammy ve leg spinner Devendra Bishoo'nun üst üste aldığı wicketlarla Yuvraj Singh, Tendulkar, VVS Laxman ve hatta Rahul Dravid gibi batting kadrosunun önemli isimleri dışarı çıktı. Takım olarak iyi bir atıcı performansı gösteren West Indies, aynı gün içinde 2. devresine başladı. Hindistan'ın direnen bowling kadrosu yine yapacağını yapıp rakibin iki açılış vurucusunu oyun dışına günün sonunda gönderse de; West Indies'in çok hızlanmasına gerek kalmadan vurucu takım olabileceği kocaman iki günü var; dahası, çok daha formda hızlı atıcılara sahipler. 


Günün Başarı Hikayesi: Darren Sammy. Selefleri kadar karizmatik bir oyuncu olmasa da çok önemli işler başardı bugün. Kısa bir süre önce getirildiği kaptanlık için yeterli mi tartışıldı fakat gün onun günüydü. Edwards ve Rampaul'un atışlarda yetersiz kaldığı anlarda devreye girerek üst üste wicketlar alıp rakibin tekerleğini patlatması bir yana, tam zamanında Bishoo'yu da devreye sokarak maçın kontrolünü takımına kazandırdı. Kaptan olduğu günden bu yana en iyi maçıydı. 


Mansiyon: Carlton Baugh. Bir süredir istikrarlı ve başarılı wicketkeeper bulmakta zorlanan West Indies kadrosuna ilk kez girdiğinden bu yana epey bir zaman geçti fakat ancak geçen seneden beri düzenli biçimde Denesh Ramdin'in elindeki kalecilik görevini üstlendi. Bu maçtaki kritik yakalayışları ve stumpingleri  olmasaydı,  Dünya 1 numarası olarak anılan Hindistan'ın batting kadrosunu  tek bir gün içinde dağıtmak da o denli kolay olmayacaktı .


Kırık Not: Hindistan vurucuları. Virender Sehwag'ın dikkatsizliği, Gautam Gambhir'in şanssızlığı, Tendulkar'ın sakatlıktan yeni dönüşü,Laxman ve Yuvaj'ın formsuzluğuna eklenince Dravid'in inatçılıkla yaptığı 50 bile gölgede kaldı. Topun çok fazla dönmediği düz wicket ve açık bir havada; hayal kırıklığı yarattılar. 


Yarın, Hindistan'ın ilk amacı gece bekçileri diye tabir edilen; gün sonunda iyi vurucuları riske atmamak için oyuna sürülen alt sıra vurucularından Fidel Edwards'dan kurtulmak olacak. İlk iki günde Ohja ve Ashwin'in sırtına binen yük muazzamdı ve istikrarlı şekilde iyi overlar çıkarmaya nereye kadar devam edebilecekleri merak konusu. Sehwag ve Yuvraj'dan destek almaları gerekiyor. West Indies'in dezavantajıysa  vurucu takımken hep tek bir oyuncuyla ayakta kalabilmesi.

Maçın diğer bölümleri için:http://www.dailymotion.com/user/mycrickethighlightsTVx/1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder