9 Kasım 2011 Çarşamba

Test Serisi: Hindistan-West Indies; 3. Gün

Hindistan 209&152-2(Sehwag 55)  West Indies 304&180(Chanderpaul 47, Sammy 42, Ashwin 6-47)


Hindistan'ın galibiyet için eldeki 8 wicketla 124 koşu alması gerekiyor. 


Günün Galibi: Bu kez Hindistan. Özellikle Kirk Edwards'dan kurtularak başladıkları sabah seansının ardından wicketlar ardı ardına geldi. Açılışı yapan Ishant Sharma ve ivmeyi sürdüren Umesh Yadav'ın ardından sahneye çıkan Ravichandran Ashwin, özellikle carrom ball olarak adlandırılan, kavis almayan fakat yerde  fazla sekmeyerek vurucuları yanıltan toplarıyla Darren Bravo ve Marlon Samuels'i oyun dışına gönderdi. Hindistan, yine büyük ölçüde falsolu atıcılarının eline baktığı günde; yemek arasından sonra baskıyı artırdı. Önlerindeki son büyük engel olan Chanderpaul-Sammy ikilisini de; hasar kontrolünü başarıyla gerçekleştirerek-her iki oyuncu da 50'ye ulaşamadı) aşan Hindistan, 3. seansa girerken 38 koşu kaydetmişti bile. Çay arasından sonra girilen bu seansta Gambhir'in zamansız çıkışı West Indies'i yine umutlandırsa da Sehwag'ın 50'yi bulması ve Dravid'le Tendulkar ikilisinin sakin oyunu, gün sonuna dek başka wicket kaybına mahal vermedi. 

Günün Başarı Hikayesi: Hindistan'ın ilk atıcı devresindeki kahraman, sol elli offspinner Pragjan Ojha'ydı. Bu kez Test kariyerine bu maçla başlayan Ashwin yıldızlaştı. Kritik anlarda, önemli oyuncuları çıkarması bir yana, Sri Lankalı Mendis'in literatüre soktuğu atış tipi carrom-ball'u hatırlatması ve hiç koşu vermeden tamamladığı birçok overla, ona referans olan kaptan MS Dhoni'nin güvenini boşa çıkarmadı. Sonuçta 6-47'si, Hindistan tarihindeki Test başlangıcı yapan atıcılar arasında, en iyi üçüncü devreydi. 


Küçük Ayrıntı:Hindistan'ın kriket tanrısı Sachin Tendulkar, bugün 15,000 koşu barajını geride bırakan ilk kriketçi oldu. Bir soru daha; acaba 100'üncü 100'ünü de yapabilecek mi? 


Sonuç: West Indies'in vurucu kadrosu, spine yani falsolu atışlara karşı savunmasız olduğunu daha önce de gizlememişti. Bangladeş karşısında D. Bravo'nun sırtladığı seride ilk devrenin kahramanı Chanderpaul'de 50'yi bulamayınca elde ettikleri skor yetersiz kaldı. Yağmur olmazsa beraberlik imkanı neredeyse yok; galibiyet için ibre Hindistan'ı gösteriyor. Fakat kişisel kanaatim; West Indies'in atıcı kadrosunun da en az Hindistan kadar başarılı olabileceği yönünde. Üstelik Hindistan'ın orta hızlı atışlar için kullanabileceği bir middle-pacer'ı, yani Darren Sammy'si de yoktu. Takip etmeye değer bir son gün olacak. 


Foto Kaynak:AFP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder