19 Eylül 2012 Çarşamba

Kriket T20 Dünya Kupası: Açılış Kutlaması

Sri Lanka-Zimbabawe:

Sonuç: Sri Lanka 82 koşu farkla kazandı.
Notlar:
*Ajantha Mendis, 4 overdaki 6-8'lik performansıyla T20 tarihindeki en iyi atıcı performansını yakaladı.
*Maçın ikinci devresinde, Lasith Malinga'nın atış yaptığı bir topta Zimbabwe, kenara gitmeyen bir toptan 7 sayı kazanarak, yine nadir gerçekleşen kriket vakalarındana birini yaşadı.

Turnuvanın açılış gününde evsahibi Sri Lanka, kağıt üzerinde favori gözüktüğü maçta Zimbabwe'yi 82 koşu farkla yenerek rakibinin gruptan çıkma şansını çok azalttı. 

Maçın para atışını kazanan Zimbabwe, ilk olarak atış yapmayı seçti. Buna karşılık, Sri Lanka vurucuları karşılaşmaya iyi bir giriş yaptı ve 54'e kadar takılmadan geldi. Ne var ki yeni oyunculardan Dilshan Munarawea, gereksiz bir topa çıktı ve Sri Lanka'nın ritmini bozdu. Genç oyuncudan sonra Dilshan ve Mahela Jayawardene gibi iki önemli vurucusunu daha yitiren Sri Lanka, ilk devrenin ortasında kendisini 82/3 gibi iyinin kötüsü bir skorda buldu. 

Fakat Zimbabwe, bu yakaladığı ivmeyi, daha net bir avantaja çeviremeden, allrounder Jevaan Mendis'in biraz da şans yardımoyla 43, Kumar Sangakkara'nın da 44 koşuyu bulmasına izin vererek kapattı devreyi. Hızlı atıcıların formsuzluğunun yanında, yapılan büyük fielding hataları, bu skorun ortaya çıkmasında yardımcı oldu.

İkinci devreye umut verici bir başlangıç yapan Zimbabwe vurucuları, 6. overa kadar kayıpsız ve orta hızda gelmeyi başardı. Fakat 37 koşuya ulaşmışken Ajantha Mendis'in atışlara gelmesi maçın seyrini değiştirdi. Mendis totalde 6 wicket alıp, bunu yaparken sadece 8 koşuya izin vererek, inanılması güç bir T20 performansına imza attı. Bu, aynı zamanda T20 tarihinin en iyi atıcı performansı demekti. Ona eşlik eden Jeevan Mendis de 3 wicket alınca, tarihe "Mendis Günü" olarak geçen bu günde Sri Lanka, turnuvaya farklı galibiyetle girdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder