21 Eylül 2012 Cuma

Kriket T20 DK 3. Gün : Komşu Katli

C Grubu: Güney Afrika-Zimbabwe, Hambantota 

Sonuç: Güney Afrika eldeki 10 wicketla kazandı.

Zimbabwe tarihinin en kötü ikinci T20 performansını sergilediği ve ancak  93 koşuya ulaşabildiği maçı kaybetti ve evin yolunu erken tuttu.

Para atışını kaybeden Zimbabwe, batting yaptığı ilk devrenin başına bela olacağını biliyordu. Morne Morkel'ın ilk iki wicketı kolay alması, hele hele kaptan Brendan Taylor'ın turnuvayı totalde 4 koşuyla bitirmesi, zaten sonun başlangıcıydı. Craig Ervine durumu biraz toparlamaya çalıştıysa da kendisine eşlik edecek bir ortak bulamadı. Jacques Kallis, dün Yuvraj Singh veyahut Shane Watson'ın yarattığı etkiyi yarattı ve hafif kavisli zıplayan toplarla Zimbabwelilerin sopasının tozunu aldı. Kallis'in 4 wicket alıp, yalnızca 15 koşu verdiği devre sonunda zaten Zimbabwe darmadağın olmuştu.

İkinci yarınınsa hiçbir hikayesi yoktu. Sadece Richard Levi, T20 kariyerindeki en yüksek ikinci skoru 50'yle buldu. Zaten Levi-Amla ortaklığı maçın galibini Güney Afrika olarak belirledi. Şampiyonluk favorisi Güney Afrika, turnuvadaki ilk maçını wicket kaybı yaşamadan kazandı.

Komik ama gerçek;-bir twitter sakininden aldığım alıntıyla-bu maç Zimbabwe'deki ekonomik gelişmeden bile daha yavaştı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder