30 Eylül 2012 Pazar

Kriket DK 12. Gün: Yenilmez Sri Lanka ve Bounce Back İngiltere

İngiltere-Yeni Zelanda, Pallakele 
Sonuç: İngiltere 6 wicket farkla kazandı.

Bugün daha rahat koşu alınan Kandi bölgesindeki Pallakele Stadyumu'ndaydık. İlk maçında Sri Lanka'ya uzatmada yenilen Yeni Zelanda, iddiasını korumak için İngiltere'yi yenmek veyahut mümkün olduğu kadar az farkla yenilmek durumundaydı. Para atışından sonra ilk batting'i Y. Zelanda yaptı.

"Siyah Şapkalar" lakapkı ekibe ilk darbeleri S.Finn vurdu. Alışageldik şekilde Y. Zelanda'nın başlangıç vurucuları M Guptill ve R Nicol, fazla katkı veremeden oyun dışına çıktılar. (21 top, 16 koşu) Ne var ki asıl hayal kırıklığı, leblebi gibi koşu alan B. McCullum ve onun önderliğindeki orta sıranın çöküşüyle geldi. İngiltere'nin diğer hızlı atıcıları vasat gözükse de biraz kadroya tekrar giren T. Bresnan'la ama en çok S. Finn'le, Y. Zelanda'nın ritmi bozmadan koşu almasını engellediler. Tek ciddi direniş, Sri Lanka maçının kahramanlarından James Franklin'le geldi. Sol elli alt sıra vurucusu, 50 koşuluk ciddi bir katkıyla devre sonunda 149'a ulaşan  Y. Zelanda'nın maçtan kopmamasını   sağlamıştı.

Genellikle üst sıra vurucularını erken kaybeden İngiltere, geleğin bozmadı ve C. Kieswetter'i 4. overda sol elli yavaş atıcı D. Vettori'nin maharetli atışına kurban verdi. (Kieswetter 14 top, 4 koşu, 21/1) Fakat Y. Zelanda'nın en kaliteli hızlı atıcısı T. Southee'nin korkunç bir gününde olmasından faydalanan L. Wright, Afganistan maçındaki tarifeyi uygulayarak takımı sırtladı. A Hales'le birlikte galibiyeti hazırlayan Wright 76 koşu yaptı. Forma giren E. Morgan'ın da 30'u, Yeni Zelanda tehdidinin çok uzaklarda kalmasını sağladı.

Sri Lanka-West Indies, Pallakele
Sonuç: İngiltere 9 wicket farkla kazandı.

Bugüne kadar, hep yavaş atıcılarıyla sonuca giden iki takımın maçında daha varyasyonlu yavaş atıcılara sahip Sri Lanka, Karayipli rakibini çok rahat yenerek yarı final için önemli bir adım attı.

Para atışından sonra ilk olarak batting'i seçen West Indies, karşısında oldukça derli toplu ve tehdit edici hızlı atıcılar buldu; neticede İngiltere'nin başına bela açan J. Charles-C.Gayle işbirliği erken bozuldu. Gayle gibi önemli bir tehditten, bir önceki maçın aksine iyi bir gününde gözüken A. Mendis sayesinde kurtulan Sri Lanka,aynı silah sayesinde K. Pollard gibi geleni gideni 6'ya göndermeye fixlenmiş bir sert batsmandan sadece 1 sayı yemekle kurtuldu. İlk yarıda West Indies'i taşıyan ortaklıklar; M. Samuels-D. Bravo(65 koşu 2/16-3/81) ve M. Samuels-A. Russell işbirlikleriydi. Herath veya J. Mendis yerine, sondan bir önceki overda hızlı atıcı Kulesakara'nın 4. ve son overını attıran ve verdiği 20 koşuyla West Indies'e 130'a ulaşma şansı veren Sri Lanka'da, allrounder J. Mendis yine geleneği bozmayarak wicket aldı.

İkinci yarıya 130u kovalamaya hedefiyle giren Sri Lanka, West Indies hızlı atıcıları R. Rampaul'un verdiği extralar ve F: Edwards'ın kontrolsüzlüğünden faydalanarak hızlı koşu almaya başladılar. Derken Rampaul 4 vurmaya alışan T. Dilshan'ı avlamayı başardı. W. Indies'in maça tutunmasının yegane yolu olan erken wicket alma meselesinde başarılı oldukları tek alan bu oldu. Yeni ikili K.Sangakkara-M. Jayawardene, herhangi bir büyük tehditle karşılaşmaksızın, bitime 26 top kala  takımı galibiyete götürdüler. West Indies'de Rampaul-Edwards hızlı atıcılarının yanınıa D.Bravo'nun neden eklenmediği, neden ısrarla D. Sammy ve hatta A: Russell gibi orta hızlı atıcılarda ısrar edildiği de ayrı merak konusuydu. Bu oyuncuların isimlerinin yanında, atışlara geliş sırası da tartışmalıydı. Örneğin koşu sınırlayabilecek tek oyuncu gibi gözüken S. Narine'in 4overı erkenden atması, West Indies'in elini kolunu bağladı. Neticede W.Indies'in her zeminde maç kazanabilecek bir takım olmadığı gerçek bir örnekle kanıtlandı. Ne yazık ki sadece spin bowling sayesinde D. Kupası şampiyonu olunmuyor. Gruptan çıkan son takımlaır İngiltere-Sri Lanka, West Indies-Yeni Zelanda maçları belirleyecek. 

1 yorum:

  1. K.Sangakkara-M. Jayawardene ikilisi maçın sonunda çok rahat bitirişi yaptılar ama Bravo'yu görememek süpriz di. West Indies de kesinlikle edwards dan daha iyi bir kontroller bulmak zorunda. Sri Lanka herzamankinden daha iyi tempo yaparsa rahat oynunu diğer maçlardada göstereceğinden eminim . Ne yazık ki sadece spin bowling sayesinde D. Kupası şampiyonu olunmuyor. Kesinlikle katılıyorum. Yazı için teşekkürler;

    YanıtlaSil