22 Eylül 2012 Cumartesi

Kriket T20 DK 5. Gün: Yağmur Laneti

Güney Afrika-Sri Lanka, Hambantota

Sonuç: Güney Afrika 32 koşu farkla kazandı.

Belki de turnuvanın şu ana kadarki en heyecanı verici maçı olması beklenen buluşmada dağ fare doğurdu. Sabah saatlerinde başlayan yağmur, maçın oynanmasına izin vermedi. 8 ay içinde, şehre yağan tek doğru dürüst yağan yağmurun zamanlaması tam anlamıyla harikaydı. Hafta içinde oynanan keyifsiz, tek taraflı ve seyircisiz maçlar düşünüldüğünde, aslında gruptan çıkması kesinleşen bu iki takımın buluşması, Dünya Kupası'nın resmi açılışı niteliğinde olacaktı fakat ne yazık ki stadyumu dolduran 34,000 kişi gibi bizler de hüsrana uğradık. Maçın iptaline kısa bir süre kala duran yağmurdan sonra oyunun 7şer overdan oynanmasına karar verildi. 

Tabi ki 20 overın bile kısalığından şikayet eden kriketseverler, 7overın kriket oyunu genel mantığına epeyce ters düştüğünün farkındadırlar. Yine de biraz maçtan bahsetmek gerekirse; bir önceki maçın kahramanlarından Richard Levi'nin erken çıkışı Güney Afrika'da şok etkisi yarattı. Güney Afrika'da bu devrenin yıldızı, çok kısa bür süre içinde 30'a giden AB de Villiers oldu. De Villiers önderliğindeki Proteaslar, devreyi savunabilecekleri bir 78'le bitirdiler.  Bir önceki Sri Lanka maçının yıldızı Ajantha Mendis, sakatlığı nedeniyle yoktu ve belki de Sri Lanka'nın atışları onun eksikliğini aradı. 

Galibiyet için 79 koşuyu 7 overda bulması gereken Sri Lanka, Güney Afrika hızlı atıcılarına direnemedi ve erken overlarda koşucularını yitirdi. Dale Steyn ve Morne Morkel gibi şu an Test dünyasının en istikrarlı hızlı atıcıları karşısında başka türlü düşünülemezdi zaten. Böylelikle Güney Afrika, grup lideri olarak, Sri Lanka da ikinicisi olarak son 8'e kaldılar. 

Avustralya-West Indies, Colombo

Sonuç: Avustralya 17 koşu farkla kazandı. 


Son dönemde yeniden yapılanma sürecine giren West Indies, turnuvadaki ilk maçını, İrlanda'yı temiz yenen Avustralya'ya karşı oynayacaktı. Karayipliler maç başında zorlansalar da, Avustralya bowling ünitesinin klasik maç ortası durma sendromundan faydalanarak rakibin zayıf noktalarını gözler önüne serdiler. 

West Indies'in yıldızı Chris Gayle, yanına Marlon Samuels'i de alarak sağlam bir ikili oluşturdu ve belki de Shane Watson olmasaydı, takımına 200 koşu barajını atlatacaktı. Neyse ki yaşlı kurt Brad Hogg ve Watson takımı tekrar kendine getiren wicketları aldılar. 

İkinci yarıda Avustralya zorlanır mı derken izleyiciler, son yılların en kötü atış ve fielding performansını seyrettiler Karayiplilerden. Çok hızlı bir başlangıçtan sonra Warner'ın 3. overda çıkışı, Avustralya'nın derdine dert ekledi. Ne var ki bir önceki maçın yıldızı Shane Watson, yine durdurulamadı ve yağmur araya girinceye kadar; Hussey-Watson ikilisi arkalarına dahi bakmadılar.  West Indies, Watson'ı oyundan çıkarma şansını kullanamamış olsa da artık çok geçti. Yağmur dinmeyince D/L metoduyla biten maçın galibi Avustralya, küçük bir korku yaşasa da son 8'e kaldı. Bu aşamaya gidecek ikinci takım, West Indies-Irlanda maçından sonra belirlenecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder