21 Eylül 2012 Cuma

Kriket T20 DK 4.Gün, Güçsüzün Hezimeti

D Grubu, Yeni Zelanda-Bangladeş, Colombo

Sonuç: Yeni Zelanda 59 koşu farkla kazandı.

Yine bir T20 WC maçı ve yine Bangladeş'e hüsran. Limitli overlı turnuvalarda (ODI ve T20) hep iyi performanslar ortaya koyan Yeni Zelanda, yine güzel bir takım oyunu gösterisiyle son dönemde gözünü T20'deki başarılara dikmiş olan Bangladeş'e iyi bir ders verdi.

Para atışını kazandıktan sonra, gün içinde yağmur yağabileceği hesabıyla ilk olarak atış yapmayı seçen Bangladeş, hiç de aradığnı bulamadı. Bangladeş'te hiç bitmeyen sol elli falsocuların eskilerinden Abdur Razzaq'ın rakip 19 koşudayken aldığı wicket, hafif bir heyecan dalgası doğursa da, Brendan McCullum'ın şerrinden kaçılamayacaktı.

T20 Uluslarası maçlarda 1500 koşunun üzerine çıkan tek vurucu unvanını yakalayan McCullum, adeta Bangladeş atıcılarıyla dalga geçerek 123'e ulaştı. T20 Uluslarası maçlarında, bir devrede yakalayan bu en yüksek bireysel skor, aynı zamanda Yeni Zelanda'nın da devreyi 191 gibi çok çok iyi bir skorla kapamasına vesile oldu. 

İkinci yarıya bir mucize için giren Bangladeş, üst düzey vuruclarından Tamim İkbal'ı 3. topta kaybetti; hemen ardından da eski kaptan Shakip El Hasan oyuna elveda dedi. Bu wicketların kahramanı K.Mills, eskisinden sonra, yeni kaptanı da oyun dışına gönderdiği devre sonunda 3-33'lük performansıyla kariyerinin en iyi atış figürlerini yakaladı. 

Mills'in açılışından sonra gelen ana yemek Tim Southee, lezzetli ve zengin atış menüsüyle 'Siyah Şapkalar'ın karnını bir güzel doyurdu. Bangladeş'se, ortaya çıkan 59 koşuluk ağır hesabı ödemekle yükümlü taraf olarak bitirdi maçı. Bangladeş'in bu maçtaki altın sopasıysa, zaman zaman olumlu alt sıra batting performansları gösteren Nasir Hussein oldu. 

Her iki takım da, gözünün bundan sonra, sırayla Pakistan'a karşı oynayacakları maça çevirdi. 

A Grubu, İngiltere-Afganistan, Colombo 

Sonuç: İngiltere 116 koşu farkla kazandı. 

Açıkçası, Afganistan'ın kazanmasını bekleyenlerin sayısı bir hayli azdı. Bu küçük azınlığın içinde yer almayanlar dahi bu kadar ağır bir yenilgiyi beklemiyorlardı;özellikle Hindistan'a karşı ortaya konan başarılı oyundan sonra. 

Ne var ki kriket, hele hele T20 formatı, küçük hataları affetmiyor. Craig Kieswetter'ın şok çıkarılışıyla umutlanan Afganistan, önce psikolojik, sonra teknik ardından da pratk sebeplerle maça bir türlü ortak olamadı. İlk devrede oyuna üçüncü sırada giren Luke Wright, bir türlü çıkmak bilmedi. Günün başarılı adamının şanssızlığı, 99 koşuda kalması oldu. Buna rağmen Afgan hızlı atıcılarının kontrol dışı atışları, farkın kapanamayacak düzeyde açılmasını sağladı. Wright, T20 Dünya Kupası'nda, bir İngiliz'in yaptığı en yüksek skoru, 79'u geçtiği gibi, kendi en yüksek skorunu da yeniledi. İngiltere ilk devreyi 196 koşuyla bitirdi. 

Daha ikinci devrenin başında, ağır bir yenilgi aldığından neredeyse haberdar olan Afganistan, onurlu bir mücadele vermeye karar vermiş olsa da teknik yetersizlikler buna mani oldu. Takım halinde wicket alan İngilizlere karşı Afganlar 26/8 gibi utanç verici  bir skorda kaldılar. Tarihin en düşük T20 skorunun Kenya tarafından 69 olarak kaydedildiği düşünülünce, bu, en basitinden üzüntü vericiydi. Durumu kabullenmeyen ve düşüncesini hayata döndürebilen tek vurucu Gulbodin Naib, ayağı sakat olduğu için sadece 4 ve 6'lık vuruşlara girdiği maçtan kariyer rekorunu katlayarak çıktı. Son gayretlerden sonra Afganistan, şaşırtıcı şekilde 80'e ulaştı. İlginçtir, 2009 Dünya Kupası'nda, Güney Afrika'ya karşı da aynı skorla veda etmişlerdi. Her ne kadar bu maç ölçü olmasa da, son şampiyon İngilizler derli toplu bir görüntüyle turnuvaya iyi başladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder