29 Eylül 2012 Cumartesi

Kriket DK 11.Gün: Umarsız Umar ve Hız Açılımı

Son Sekiz, Pakistan-Güney Afrika, Colombo

Sonuç: Pakistan 2 wicket farkla kazandı.

Para atışını kazanan Güney Afrika, batting yapmayı seçmişti fakat seçimler konusunda söylememeiz gereken bir şey varsa, o da Pakistan üzerineydi. Dünkü West Indies takımına özenen Pakistanlılar, falsolu atışlar yapabilecek 5 oyuncuyu kadroya katmışlardı. İlk olarak atışlara gelen Hasan  Raza'dan sonra M. Hafeez, S. Afridi ve  S. Ajmal son derece kısıtlayıcı toplar dönderip, G. Afrika'nın kolay sayı almasını engelledi. Direnebilen tek isim, iş başa düştüğünde sorumluluk alan JP Duminy oldu. O bile 48'i aşamadı ve G. Afrika devreyi 133 gibi yetersiz sayılabilecek bir skorla bitirdi.

Colombo'daki maçlarda, düşük skorlar bile korunabildiği için, G. Afrika'nın umudu devam etmekteydi. Pakistan'dan önemli farkları, Test dünyasının en iyi hızlı atış ortaklığına sahip olmalarına karşın, spin bowling opsiyonlarınında kullanacak oyuncu sayısının azlığıydı. Buna rağmen Pakistan'ın ilk dört vurucusu, son derece kötü vuruş tercihleri yapıp, çabucak oyun dışı kaldılar. Hafeez-Nazir-Jamshed-Kamran Akmal dörtlüsünden sadece 30 koşu gelmişti; G. Afrika'nın planları yolunda gidiyordu. Sol elli yavaş atıcı Robin Peterson'un neredeyse koşu bile vermediği dönemde, biraz olsun direniş gösterebilen tek oyuncu, uzun süredir T20lerde zorlanan, Umar Akmal'dı. Akmal da bazı toplara girmekte çekingen davranıyordu, Pakistan çok güvendiği Shahid Afridi'nin daha lik topta aceleyle yaptığı kötü vuruş geldiğinde, 7. wicketını yitirmiş ve galibiyete 71 koşu uzaklıktaydı. 

Ne var ki G. Afrika'nın son 4 overdaki tercihi, yavaştan çok hızlı atıcılar oldu. Toplara yaradana sığınıp vurmaya başlayan Umar Gül'ün şansı da yaver gidiyordu. 6 ve 4'ler yağmur gibi yağmaya başladı, Kamran Akmal'in de son dönemlerdeki en iyi performansını sergilemesiyle maç kafa kaya geldi. Sondan iki önceki overda atış yapan Albie Morkel tam 24 koşu verince ibre Pakistan'a döndü. Bitime 9 koşu kala Umar Akmal'in yaptığı 6'yla, galibiyetin kime gideceği neredeyse belli olmuştu. Zaferi ilan eden vuruşu yapmak, Saed Ajmal'ün 4'üne düştü. Bu sayede G. Afrika, turnuvadaki ilk maçını kaybederken Pakistan yenilgisizliğini korudu. 

Son Sekiz, Avustralya-Hindistan 

Sonuç: Avustralya 9 wicket farkla farkla kazandı. 

Erken final olarak nitelenen karşılaşmada ilk olarak batting yapmaya gelen Hindistan, beklenenin aksine, Avustralya hızlı atıcılarının gazabına uğradı. Mitchell Starc, Pat Cummings ve Shane Watson, Hindistan'ın ağır toplarını birer birer saha dışına yollayarak son günlerdeki spin bowling ağırlığına da bir alternatif metodla cevap vermiş oldu. İkinci yarıysa işler, beklenenin aksine, Avustralya için çok daha kolaydı. 

İngiltere karşısında fırtına gibi esen Hindistan falsocuları, bu kez dağıldı. Harbhajan Singh başta olmak üzere, Piyush Chawla ve Kirat Kohli, David Warner-Shane Watson ikilisinin bir türlü koşu almasını engelleyemediler. Hızlı atıcı Zaheer Khan ve biraz da offbreak atıcısı Ravi Ashwin'in gayretleri yeterli olmayınca Avustralya, turnuvadaki en rahat galibiyetlerinden birini, sadece 1 wicket kaybederek kazandı.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder