23 Eylül 2012 Pazar

Kriket T20 DK 6. Gün: Spin Sunday

Londra'daki Super Saturday'in etkisinden yeni çıkmışken, futbol dünyamızdan gelen Super Sunday'i yaşadık. Elbette kriket dünyası da buna sessiz kalamazdı. Onlar da, Spin Sunday, yani falsolu haftasonunu karşımıza getirdiler.

Pakistan-Yeni Zelanda, Pallakele 

Sonuç: Pakistan 13 koşu farkla kazandı.

Kimin ilk ikiye gireceği en belirsiz grup olan  D Grubu, beklentileri boşa çıkarmadı. Şimdi son 8'e gidecek takımlar, Pakistan'la Bangladeş arasındaki son maçta belirlenecek. 

Bangladeş'in vurucularını keklik gibi avlayan Yeni Zelanda, aynı tarifeyi Pakistan'a uygulamaya çalışınca başına iş açtı. Muhammed Hafeez önderliiğindeki Pakistan ön sıra batsmanları, Vettori'nin overlarında sinip, J. Oram ve N. McCullum'ın overlarında dayılanınca rahat sayı buldular. Tim Southee, son maçlarındaki geleneği bozmayarak yine önemli 2 wicket aldı; fakat o da atışların genelinde sınırlayıcı olamadı. Pakistan alt sırasının tam konstantre olamaması, Yeni Zelanda'nın hasarı 177 koşuda sınırlamasını sağladı. Bir önceki maçta durgun gözüken Daniel Vettori, işleri biraz olsun toparlamayı başarmıştı. 

Rakibinin de hızlı bir açılış yaptığını gören Pakistan, hızlı atıcılarından fayda göremeyince, devreye offspin atan M. Hafeez ve legspin atan S. Afridi'yi soktu. İkon oyuncu Afridi Guptill silahını devre dışı bırakırken, orta ve arka sırayı temizlemek son dönemde Test takımının dahi en önemli atıcısı haline gelen offspinner  Saed Ajmal'e kaldı. Yine Test dünyasından tandığı Vettori'yi avaldıktan sonra ardına bakmayan Ajmal, 4 wicket aldı ve maçın kahramanlarından biri oldu. 

Bir önceki maçta ilk sıra vurucusu olarak kullandığı J. Franklin bu kez sonlarda gönderen kaptan R. Taylor, Jacob Oram'ı da kendisinden önce sokarak enteresan bir işe imza attı. 

Hindistan-İngiltere, Colombo

Sonuç: Hindistan 90 koşu farkla kazandı. 

Spin dalgası burada bitmedi. Para atışını kazandıktan sonra ne hikmetse bowling'i seçen(belki yağmur yağar diye olsa gerek) İngiltere, atışlarda tek verimi, offspinner Greame Swann'la yakaladı. Değişmez partneri V. Sehwag'ın dinlendirildiği maçta epey şanslı gözüken G. Gambhir'den ziyade, devrenin yıldızı, kötü geçen Sri Lanka serisinin izlerini silmiş gözüken R. Sharma'ydı. V. Kohli'yi beklediğinden erken kaybeden Hindistan, bu na karşın, özellikle hızlı atıcıların kontrolsüz atışlarından faydalanarak 190 koşu üretti. 

Test takımından kesiği yedikten sonra kendisini İngiltere'de county kriket oynayarak yenilemeye çalışan Harbhajan Singh, R. Ashwin'in dinlendirildiği maçı fırsat bilerek İngiltere vurucularının kabusu oldu. Açılışı yapan hızlı atıcı İrfan Pathan 2 wicketla Singh için sol şeridi boşalttı. Powerplay'in son overında atışlara geren Singh, Eoin Morgan, Tim Bresnan, Jos Buttler ve G. Swann'ı ustalıkla oyun dışına göndererek son dönemlerinin en iyi maçlarından birini çıkardı.  İngilizlerin koşu alma hızını darmadağın eden Singh'in en büyük yardımcısı, epey kilo verip forma girmiş gözüken, müzmin yedek legspinner Piyush Chawla oldu. Bir tanesi, güzel bir googly'le olmak üzere leg spin'den keyifle faydalanan Chawla, Singh'le birlikte İngiltere'nin galibiyet umutlarını tamamen sona erdirdi. Sonunda maçı, tarihindeki en kötü T20 batting performansı ile sonlandıran İngilizler, bir ara T20 tarihinin en düşük skoruyla kaydedilme tehlikesi yaşadı .Afganistan'a karşı rahat kazanan İngilizlerin, falsolu atışlara karşı böylesine komik duruma düşmesi, her ne kadar bu biraz anlamsız bir maç olsa da, turnuvadaki "şampiyonluğu korumaya gelen takım" statülerini sorgulattı. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder