20 Eylül 2012 Perşembe

Kriket T20 DK 2. Gün: Sınıf Farkı

B Grubu 1. Maç: Avustralya-İrlanda, Colombo 

Sonuç: Avustralya 7 wicket farkla kazandı.

Güçlü bir kriket ülkesi olmasına rağmen turnuva favorileri arasında gösterilmeyen Avustralya, çok daha zorlu geçmesi beklenen bir İrlanda maçını kazanarak turnuvaya galibiyetle girdi.

Avustralya, para atışından sonra ilk devreye vurucu takım olarak giren İrlanda'nın en önemli wicketlarından birini, henüz ilk topta aldı. Kaptan Porterfield'ın çıkışını, Ed Joyce ve Sterling gibi etkili olabilecek vurucular takip etti. Bu wicketların kahramanı Shane Watson ve Mitchell Starc oldular. Geçen yıl İngiltere'nin başına bela olan Kevin ve Nial O Brien kardeşler, orta overlarda İrlanda'yı toparlayarak takımın biraz olsun koşu almasını sağladılar. Ne var ki takım olarak iyi atış yapan Avustralya, rakibini 123 koşuda tuttu.

Atışlarda 3-26 gibi iyi bir istatistik yakalayan Watson, batting departmanına da liderlik etti. Özellikle ikilinin David Warner'la oluşturduğu ortaklık, takımın ilk 60 koşuya kayıpsız gelmesini sağladı. Buradan sonra sağlam bir vurucu tutturamayan Avustralya, Watson'ın 50'yi bulduktan hemen sonra çıkmasına rağmen, Cameron White ve George Bailey'nin garantici oyun yaklaşımları sayesinde, beklenenden kolay ama eski gücünü düşündüğümüzde, zor kazandı.

A Grubu 2. Maç: Afganistan-Hindistan, Colombo 

Sonuç: Hindistan 23 koşu farkla kazandı.

Hindistan'ın kağıt üzerinde kolay kazanmış gibi gözüktüğü maç, bu izlenimin aksine çok zorlu geçti ve Hindistan, deneyimsiz rakibi karşısında ecel terleri döktü.

Para atışını kazanan Afganistan'ın tercihi, ikinci yarıda batting'e gelmekti. Hızlı atıcıları Shapuur'un iki wicketıyla Hindistan'ın açıcı vurucuları çok erken çıktılar. 22 koşuda tıkanan Hindistan'ın imdadına, bu maçla birlikte 6. kez üst üste 50yapan Virat Kohli ve Afganistan'ın basit fielding hataları yetişti. Deneyimsizlik ve biraz da heyecanın etkisiyle Kohli'nin çıkışı gecikince hem Yuvraj Singh hem de Suresh Raina'ya daha rahat koşu yapacak bir ortağın oyunda uzun kalmış olması Afganistan'a yaradı. Yine de zaman zaman rakibin ilerleyişini durduran Afganistan, ikinci yarıya 160 koşuya ulaşma hedefiyle girdi. Bu, içine girdikleri öforiyle kıyaslandığında, biraz yüksek bir koşu sayısıydı.

İlk yarıda sakatlanan ve devrenin sonunu göremeyen yüksek profilli Afgan wicketkeeper/batsmen Shahzad, dizindeki devasa şişliğe rağmen ikinci yarıya çıktı. Takım kaptanı Nawraz'la birlikte önemli bir ortaklık kurup, ilk 6 overda Afganistan'a büyük ivme kazandırdılar. Üst üste gelen 4lere rağmen Shahzad'ın aceleciliği, bu başarının kesintiye uğramasına sebep oldu. Yine de takım arkadaşları, onun boşluğunu aratmayacak derecede iyi gidiyorlardı.

Oyunu değiştiren, MS Dhoni'den gelen taktik hamlesiydi. Kanser tedavisi çok yakın zaman önce sona eren ve yeniden milli takıma dönen Yuvraj Singh, sol elli yavaş atışlarıyla Afganistan ilerleyişini sekteye uğrattı. Dünkü Mendis gibi hat-trick deneme şansını da bulan Singh, ikinci yarının da tartışmasız yıldızıydı. Yüksek profilli hılzı atıcı Zaherr Khan kötü bir günündeydi fakat Afganistan, yine sorumluluk alan 2. kaptan Muhammed Nabi önderliğinde galibiyeti son overa kadar kovalamasına rağmen mutlu sona ulaşamadı. Tarihinde, sadece ikinci kez böyle büyük bir turnuvada oynamış Afganistan, kriketten anladığını, bu sporun ülkelerinden Hindistan'da herkese gösterdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder