17 Mart 2012 Cumartesi

16 Mart 2012: Kriket Bülteni

Sachin Tendulkar'ın Yüzü: Nihayet beklenen oldu ve Hindistanlı kriketseverler ve aslında tüm kriket camiası rahat bir nefes aldı. Nihayet Tendulkar uluslararası maçlarda 100.100'ünü yaptı. Ben iyiden iyiye, "acaba kariyerinin sonuna dek yapamaz da öylece emekli olur mu?" diye düşünürken sağolsun Bangladeşliler ortaya çıktı ve Tendulkar'ı onurlandırdı. Gerçi 100. 90. olmasa ne olur? Tendulkar zaten kriket tarihine ismini kazımış bir oyuncuydu. Bu sembolik ayrıntı biraz fazla mevzu bahis olmuştu ve daha da olacaktı. Nihayet yüzü güldü Tendulkar'ın.

-Bangladeş'in Zaferi: Tendulkar bugüne dek pek çok maçta ortaya koyduğu normal üzeri performanslarla takımını dipten çıkarıp nice büyük zaferlere ulaştırmıştı. Tesadüf, bugün uzunca bir süredir özlemle beklediği 100'ünü yaptı ama Bangladeş'in mucizevi bir biçimde maçı çevirip, Dünya Kupası'ndaki İngiltere galibiyetinden sonraki en şanlı zaferine ulaştığına şahitlik etti. Atıcı olarak beklenmedik derecede kötü oynayan Şekip El Hasan, takımına önderlik etti ve 5 vurucu birden 45'in üzerinde sayı üretti. Z.Khan'ın sakatlıktan bir türlü çıkamaması ve Ishant Sharma'nın bu kaderi paylaşması yüzünden hızlı atış takımına pek güvenmeyen Hindistan'da, yeniden ODI kariyerine dönen Ashok Dinda "Keşke dönmeseydim." dedirten bir performansla tatsız sonu hazırladı. Oysaki ilk devrede Hindistan'ın ulaştığı sayı, Bangladeş gibi 200'ü geçmesi bile zor olan bir rakip karşısında savunulması çok kolay bir hedef gibi gözüküyordu.  (Hindistan 289 Bangladeş 293-5)

-Philander Rüzgarı: Güney Afrika şu anda, Test ülkeleri arasında en korkulan hızlı atıcı ekibine sahip. Özellikle Vernon Philander'le Dale Steyn'i bir araya koyduğumuzda, ortaya genellikle son güne kalmayan maçlar çıkıyor. Philander-Steyn işbirliği, 2. Test maçında da Yeni Zelanda'ya şans vermedi ve rahat bir galibiyet yakaladı. Philander yine 10 wicket aldı.  Tim Southee'nin yerine, yeniden kadroya alınan Gillespie'nin 5 wicketlık performansı ve Test takımında eleştirilmeye başlanan Kane Williamson'ın 100 yapması, Test'in evsahibi adına en sevindirici noktaları oldu. Güney Afrika'daysa, orta sıraya kaydırılan Jacques Rudolph yine yalnızca tek koşu alabilip biraz canları sıktı. Sonunda Güney Afrika 9 wicketla kazandı. 

-Haddin Nazı: Güney Afrika, Mark Boucher'dan bıraktıktan sonraki wicketkeeper'ının kim olacağını düşüne dursun, Avustralya'da aynı görevi yıllarca üstlenen  Brad Haddin'de kaçınılmaz son öncesi gerginleşmeye devam ediyor. Bir süre önce 'kesik yiyince' epey bozulan Haddin, M.Clarke'ın 'Kesmedik, dinlendirdik' açıklamasına rağmen: "Yok, yok, baya kesik yedim". gibilerinden konuşmuş ve biraz üzüldüğünü hissettirmişti. West Indies turu kadrosunda yer alan Haddin, dün kişisel sebeplerini öne sürerek Karayiplerden ayrılmış. Yerine, New South Wales wicketkeeperı, Phil Neville düşünülüyor. Öyle gözüküyor ki Haddin, Matthew Wade'den formayı alamayacağına ikna olmuş vaziyette.

-Avustralya Galibiyeti: Yukarıda bahsettiğimiz West Indies turundaki ilk maçına dün çıkan Avustralya, West Indies'i özellikle Xavier Doherty'in orta overlarda üst üste aldığı dört wicket sayesinde rahat bir şekilde yendi. İşin batting tarafında vasat gözüken ve çiçeği burnunda T20 kaptanı  George Bailey'nin önemli bir 48'iyle ayakta kalabilen Avustralya, son dönemde batsman takımı olarak zorlanan West Indies'e şans tanımadı. W.Indies takımında 2 numarada denenen Johnson Charles'dan verim alınamadı, gizemli yavaş atıcı Sunil Narine'se, yine iyi bir maç çıkararak Test takımına yaklaşmayı sürdürdü.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder