8 Mart 2012 Perşembe

Günlük Kriket Bülteni:8 Mart 2012


Test Serisi  
1. Maç: Yeni Zelanda-G.Afrika, Dunedin
2.Gün Sonucu: Yeni Zelanda eldeki1 wicketla 5 koşu önde(G.Afrika 238 Yeni Zelanda 243/1)
Yorum: İkinci güne girerken Yeni Zelanda, belki G. Afrika altı sırasını daha hasarsız temizlemeyi umuyordu ama işler öyle gelişmedi. Buna ek olarak, kendi ilk devrelerinin başında  Rob Nicol'ü kaybettiler. Philander-Steyn-Morkel gibi şuan dünyanın en formda hızlı atış ekibi üçlüsü karşısında tedbirli davrandılar ve Brendan McCullum-Ross Taylor ikilisinin güzel oyunu sayesinde 100 sayı barajına yaklaştılar. Ne var ki Imran Tahir sahneye çıktı ve McCullum'un topunu havada yakalayarak seriyi bozdu. Buradan sonra uzun süre toparlanmakta zorlanan Yeni Zelanda'nın imdadına yine büyük kaptan Daniel Vettori'yle, Güney Afrika doğumlu, ilk kez Yeni Zelanda formasıyla Test maçına çıkan Kruger Van Wyk yetişti. İkili, takımı ikinci günün yenik tarafı olmaktan kurtardı Şu an kağıt üzerinde gözüken bariz bir avantaj yok. 

ODI Serisi/CB Final Serisi

3. Maç: Avustralya-Sri Lanka, Adelaide
Sonuç: Avustralya 16 koşu farkla kazandı. 
Diğer final maçlarında olduğu gibi yine para atışını kazanan Avustralya'ya karşı Sri Lanka, ikinci maçtaki taktiği uygulayarak Tillakartne Dilshan falsolu atışlarıyla başladı maça. Buna karşılık, Matthew Wade bu kez daha dikkatliydi ve David Warner'la beraber iyi bir platform inşa etmeyi başardılar. 4. ve 5. atıcılarını erkenden devreye sokmak zorunda kalan Sri Lanka, Herath ve Maarof'un aldığı wicketlarla morallendi. Son zamanlarda üst sıra vurucularından verim alamadığı için bir takım sıra değişiklikleri geldi ancak bunlar da iyi sonuç vermedi. Sakat olan M Clarke'ın yokluğu Micheal ve David Hussey kardeşler, Peter Forrest, Dan Christian ve Shane Watson tarafından doldurulamadı. Kritik anlarda güçlü batting performansları ortaya koyabilen Brett Lee'nin bu özelliği sayesinde ilk devre, Avustrlya'nın savunabileceği bir skor olan 231'le sonlandı.

Sri Lanka devresindeyse Clint McKay, ODI kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkararak takıma galibiyeti adeta hediye etti. Kritik nokta, ilk darbeyi hızlı vurmaktı Brett Lee ve Clint McKay ikilisi, hızlı wicketlardan sonra Sri Lanka'nın sağlam duvarlarını adeta dağıttı ve ardından, ikinci spinner olarak takıma eklenen Nathan Lyon'la beraber Daniel Christian ve Xavier Doherty de rakibi soğuk tutma görevlerini yerine getirdiler. Upul Tharanga, ilk maçta olduğu gibi direniş gösterse de, kalan vakit ve top sayısı Sri Lanka'ya galibiyet getirecek koşu için yetmedi. 

Avustralya, evinde düzenlenen Commonwealth Bank serilerinin şampiyonu oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder