5 Mart 2012 Pazartesi

Günlük Kriket Bülteni: 4 Mart 2012

ODI Serisi/CB Final Serisi


1. Maç: Avustralya-Sri Lanka, Brisbane
Sonuç: Avustralya 15 koşu farkla kazandı ve 3 maçlık seride 1-0 öne geçti.
Yorum: Sri Lanka, kör topal çıktığı finalde Avustralya'yı zorlasa da galibiyet çıkaramadı. Avustralya'nın evsahipliğindeki seride para atışını kazanan Micheal Clarke, para atışını seçti. David Warner, son birkaç maçtır ara verdiği iyi performanslarına 163'e gittiği güzel bir performansla geri döndü. Micheal Wade'in katılımıyla güç kazanan batting kadrosu, vasat Sri Lanka hızlıları karşısında zorlanmadı ve 321, savunmak için gayet iyi bir skordu. Lasith Malinga, aldığı tek bir wicket için over başına verdiği yaklaşık 10 koşuyla yine nasıl bir kontrolsüz güç olduğunu gösterdi.
Sri Lanka devresi de, erken gelen wicketlarla Avustralya için güzel başlamıştı ki, arka sıradaki direniş başladı. Ne olursa olsun, Sangakkara, Jayawardene ve Chandimal üçlüsünü, 50'yi görmeden çıkarıyorsanız, işi bu kadar sona bırakmamanız gerekir. Sakat sakat oynayan ve emekliliğe hazırlanan Brett Lee ile, part time offspinner David Hussey olmasa ne olacaktı? Hilfenhaus için yeni bir kabus maç daha geride kalırken, sakatlıktan kurtulan James Pattinson maçı wicket alamadan bitirdi.
Her şeye rağmen, Avustralya maçı kazandı ve sonraki buluşmadan da galibiyetle ayrılırsa bu serilerdeki şampiyonluğunu ilan edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder