9 Mart 2012 Cuma

Günlük Kriket Bülteni:9 Mart Cuma



Test Serisi  
1. Maç: Yeni Zelanda-G.Afrika, Dunedin
3.Gün Sonucu: G. Afrika eldeki 7 wicketla 233 koşu önde(G.Afrika 238& 268/3-Yeni Zelanda 273)
Yorum: Bu kez günün galibi  açık biçimde Güney Afrika oldu.Önce çabuk şekilde ve rakip altı sıra vurucularından fazla hasar görmeden yeniden sopayı eline alan Güney Afrika, Petersen ve Amla'yla çok iyi başladım derken, ikilisinin birden aynı overda oyun dışı kalmasıyla kısa süre bir şok yaşadı. D. Bracewell sağolsun, 43/0 'dan 47/2'ye gelen skordan sonra Greame Smith dizginleri eline aldı ve J. Kallis'le beraber Y. Zelanda'ya ağır darbe vuracak ikiliyi hazırladılar. Y. Zelanda, biraz da iş işten geçtikten sonra Smith'i çıkardı fakat atıcı performansı olarak Hobart'taki Avustralya zaferini hatırlatacak bir görüntüye ihtiyaçları var. Ama Boucher,De Villiers ve Rudolph'tan nasıl kurtulacaklar, orası merak konusu. 

Duvar'ın Vedası

Hindistan'ın sevgilisi, Avustralya ve İngiltere'nin kabusu, Duvar lakaplı Rahul Dravid, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısıyla 16 yıllık Test kariyerine nokta koyduğunu açıkladı. Özellikle sabrı, sakinliği ve savunmasıyla, bir türlü oyundan çıkarılamayan ve rakiplerini çıldırtan Dravid, bu niteliği sayesinde, Test formatı tarihindeki en fazla koşu alan ikinci oyuncusu oldu. (Birincisi Sachin Tendulkar). 90'ların ortasında takıma girmeye başlayan Dravid, Hindistan'da Test kriketinin altın çağlarından birinin yaşandığı 2000'li yıllarda Sachin Tendulkar-Soruav Ganguly-Anıl Kumble-VVS Laxman gibi isimler arasında yer alarak  ülke tarihindeki yerini aldı. Dravid,T20 kariyerine bir süre daha devam edecek; bu da onu, eğer takımı Rajashtan Royals kalırsa, bir defa daha Şampiyonlar Ligi'nde izleyip anlatabileceğiz anlamına geliyor. 

Elbette Dravid'in son dönemde eleştirildiği bir gerçekti. Hindistan takımı başarısız olduğunda sorunu tecrübelilerde aradı ve Dravid de bundan rahatsızlık duymuş olabilir. Özellikle son Avustralya serisi, onun için pek de iyi geçmemişti. Ne var ki Dravid, basın toplantısında,  bırakma kararını bir günde almadığını söylemiş. Bir başka ilginç nokta da Dravid'in son bir maçla değil de arada bir zamanda bu toplantıyı gerçekleştirmesiydi. Hayırlısı olsun diyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder