9 Aralık 2011 Cuma

Bangladeş-Pakistan ODI Serileri Değerlendirmesi


 Tek T20I: Bangladeş v Pakistan, Dhaka - Nov 29, 2011
Pakistan 135/7 (20/20 ov); Bangladeş 85/9 (20/20 ov)
Pakistan  50 koşu farkla kazandı

1. ODI: Bangladeş v Pakistan, Dhaka -Aralık 1, 2011
Bangladeş 91 (30.3 ov); Pakistan 93/5 (25.4 ov)
Pakistan  5 wicket farkla kazandı (146 top kala)

2. ODI: Bangladeş v Pakistan, Dhaka - Aralık 3, 2011
Pakistan 262/7 (50 ov); Bangladeş 186/7 (50 ov)
Pakistan 76 koşu farkla kazandı.

3. ODI Bangladeş v Pakistan at Chittagong - Aralık 6, 2011
Pakistan 177 (46.1 ov); Bangladeş 119 (38 ov)
Pakistan 58 koşu farkla kazandı.

Yukarıdaki sonuçlar ışığında konuşacak olursak, Pakistan'ın subcontinenttaki komşularına ziyareti devam ederken Sri Lanka serileri gibi, Bangladeş serileri de Pakistan'ın mutlak zaferiyle sonuçlandı.

Hatırlanacağı gibi, daha önceki günlerde "Bangladeş Gerçeği" isimli bir değerlendirme yazısı kaleme almıştık. (bkz.:http://kriketsever.blogspot.com/2010/10/iste-banglades-gercegi.html) İşte galiba ne olduysa da bundan sonra oldu. Burada girilen öfori yani türkçesiyle ‘ben neymişim be abi’ dönemi, bir daha bellerini doğrultmalarını zorlaştırdı. Özellikle Dünya Kupası'ndaki tuhaf performansları hatta arada İngiltere'yi yenseler de gruptan çıkamamaları tam bir hayal kırıklığıydı. O utanç verici West Indies maçı da neydi öyle? Sadece 58 koşu yapabilmişlerdi? 
Ben Bangladeş’in Pakistan karşısındaki performansını Coyote-Road Runner serisindeki beceriksiz kurt Coyote’ye benzetiyorum. Bildiğiniz gibi Coyote, aslında zekice tuzaklar kurmaktadır ancak nedense devekuşu road runner, sürekli kendisini alt etmektedir. Hatta Coyote kendi tuzaklarına kendi düşüp haşat olmaktadır. Bangladeş de koşu almanın çok zor olduğu sahalarda; kendi falsolu atış oyunlarıyla Pakistan’a her seferinde tehlikeli tuzaklar kurdu ama her seferinde de kendisi bu zeminde oynayacak batsmanı olmadığı için rakibi düşük koşuda tutsa bile, maçı alacak koşu sayısına ulaşamadı. Nitekim limitli over maçlarının tümünde galip gelen taraf Pakistan oldu. Direnebilen batsmanları, aslında atışları güçlü olan oyunculardı. Yine varsa yoksa Şekip El Hasan; bir de tabi 10 maçlık ODI tecrübesi olan hızlı atıcı Nasir Hüseyin’in 100’ü var. Kısacası Bangladeş’in vurucu kadrosu büyük sıkıntılar yaşamakta ve en bu anlamda en önemli oyuncuları gibi gözüken Tamim İkbal sakatlığının ardından form tutturamadı. Imrul Kayes, Shahriar Nafes, Naem Islam, Mushiqur Rahim genellikle devre başlarında Pakistan atıcılarına yenik düştüler.
Pakistan’sa saha dışındaki tüm skandallara rağmen bu sonbaharda yakaladığı havayı korumayı başardı. Özellikle Sri Lanka serisinde dahi rakibe göz açtırmamışlardı. Kim sakatlanırsa sakatlansın, yerine anında monte edilen oyuncunun iyi maçlar çıkarması adeta kural oldu bu dönemde. Sohail Tanvir ve Junaid Khan gibi hızlı atıcılar ceza alan Muhammed Ameer’in boşluğunu şimdilik dolduruyor. Atıcı departmanındaki diğer büyük güçleriyse falsocularının formu. Özellikle Saed Ajmal çok iyi bir form yakaladı ve açılış vurucusu Muhammed Hafeez da benzer atış türleriyle ona destek oluyor. Bu serilerde yeniden(kaçıncı kez?) affedilen Shahid Afridi, oyunun iki yönündeki varlığı dahi yetti.  Kaptan Misbah’ın da battingdeki sağlamlığı bu faktörlere eklenince, topyekün bir vurucu çöküşü hiç yaşamadılar. Bangladeş’le yapılacak Testlerden yaklaşık 1 ay sonra İngiltere karşısına çıkacaklar ve burada güçlerini yeniden gerçek bir sınava tabi tutma şansları olacak. 

Foto Kaynak: AFP








1 yorum:

  1. Sayenizde kriket dünyasında olan bitenleri öğrenebiliyoruz. Güzel değerlendirmeleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil