17 Aralık 2011 Cumartesi

Hindistan-West Indies ODI Serisi Değerlendirmesi: Hindistan Tarafı


İlk bölümde söz konusu seriyi konuk ekip West Indies yönünden gözden geçirmiştim. Ev sahibini değerlendirecek olursam da özetle şunu söylemem gerekir: İngiltere karşısındaki rahat serilerden sonra West Indies de Hindistan'ın 'fiyakasını' bozacak bir rakip olamadı.

Atıcılar: Hızlı atıcı Zaheer Khan'ın sakatlığının yakın zamandaki İngiltere turunda takımı ne kadar bozduğu görülecek olursa,  yokluğunda yahut buna benzer durumlarda yerine yerleştirilecek oyuncuların denenmesi açısından önemli bir seri olduğunu söyleyebiliriz. Avustralya turu öncesinde bu önemliydi ve denenen birçok oyuncunun da iyi performans verdiği görüldü. Yadav,Aaron, Vinar Kumar, Mithun hatta Irfan Pathan, hızlı atıcı Ishant Sharma'sız serilerde verilen görevi yerine getirdiler. Aaron ve Praveen Kumar'ın sakatlığında, Avustralya'daki üçüncü hızlı atıcı kim olacak sorusunun cevabıysa, bu saydığımız isimlerin arasındaki rekabetten sonra Vinay Kumar oldu. Falsocularda zaten Hindistan, West Indies karşısındaki Testlerde çok rahat olduğundan, ODIlerde de problem yaşaması beklenmiyordu ve Ashwin Harbhajan Singh'den aldığı "baş offspinner" unvanını kolay kolay bırakmayacağını kanıtladı. Sol elli yavaş atışlardaysa Ravindra Jadeja, allrounder özelliğiyle faydalı maçlar çıkardı. Başka tarz bir spin olan leg breaklerde de Rahul Sharma ilk ODI serilerinde faydalı gözüktü. Kısacası tanıdık koşullarda mücadele veren Hindistan atıcıları zorlanmadı.

Vurucular: Elbette en dikkat çekici gelişme, Virender Sehwag'ın durup durup sonunda 219'luk dev koşu skoruyla 200 barajına ulaşan ikinci, barajı aşansa ilk oyuncu olmasıydı.(Tendulkar 200 yapmıştı). En önemli gelişmelerden biriyse sakatlığı atlatan Rohit Sharma'nın seriler boyunca takımın ayakta kalan oyuncuları arasında yer alması ve gerektiğinde kritik wicketları koruyarak galibiyeti getiren baş aktörlerden biri haline gelmesiydi. Yedek wicketkeeper Partiv Pathel de kaptan Dhoni'nin yokluğunda denendi ve kırılgan gözüken üst sıra vurucu departmanında fark yaratacak bir katkı sergileyemedi. Seriyi Hindistan'a kazandırtan, her maç en az bir tane güçlü ortaklık yakalayabilmesiydi. Jadeja ve Ashwin'in alt sıradan verdiği desteğin yanında Kohli   ve ilk 100'üne ulaşan Manoj Tiwary de Yuvraj Singh'in yokluğunda maç kazandırıcı performanslar sergiledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder