21 Aralık 2011 Çarşamba

Ed Cowan, Ben Hilfenhaus ve Daniel Christian Çözümün (Veya Sorunun) Parçaları Mıdır?

26 Aralık tarihine Hindistan ile 4 maçlık bir Test serisine başlayacak Avustralya takımı bugün açıklandığında yine ilginç seçimler göze çarptı. Yeni Zelanda serisinde bir kez daha kendini gösteren açılış vurucusu sorunu, Shane Watson'ın geri dönüşüyle bitecek gibi gözüküyordu, ancak sakatlığı nedeniyle maçta oynayamayacak Watson'ın yerine çağırılan Ed Cowan, bizlere sürprizin en büyüğünü yaşattı. Evet kendisi oynadığı son 3 first-class maçta 100'ü geçmişti, Hindistan'a karşı oynana hazırlık maçında 109 yapmıştı ama Avusralya Test takımına girmek bu kadar kolay mıdır? Artık bu kadar kolay olacağı, son Avustralya Kriket Federasyonu'nun performans değerlendirmesi sonucunda belli oldu. Birkaç maç iyi oyna, hemen takıma gir devri resmi olarak başlamıştır.
Daniel Christian için son 2 aydır (Shane Watson'ı saymazsak) Avustralya'nın elindeki potansiyeli ve formu en iyi all rounder oyuncudur demek sanırım yanlış olmaz. Yine de oyunun uzun formatında 56 inningde sadece 9 kez 50+ skor yapabilmiş bir oyuncu, zaten ciddi sıkıntılar yaşayan vurucu deparmanına ne kadar katkısı olabilir? Daha önceden Test tecrübesi olan, Victoria eyaletinin öz evladı ve geçen yılın en iyi oyuncusu Andrew McDonald bu kadar gözardı edilebilir mi?
Takıma alınan bir diğer kurtarıcı (!) Ben Hilfenhaus geçen yılki Ashes faciasından sonra uzaklaştırıldığı takıma geri dönüyor. Son serilerde hızlı atıcılar konusunda yeni yıldızlarla göze batan Avustralya'da, Yeni Zelanda serisinde fazla etkili olamayan Mitchell Starc'ın yerine bir tecrübeli isim arandığında akla gelen bu isim ne kadar güvenilir bir oyuncu? Melbourne'de oynadığı tek Test maçında geçen yıl 2 wicket alıp 83 koşu veren, yine Melbourne'de Tasmania için oynadığı 4 maçta 7 wicket alıp wicket başına ortalama 67.43 koşu veren Hilfenhaus'un burada başarılı olmasını beklemek hayal olur.
Sonuç olarak her Avustralya takımı açıklandığında alevlenen tartışmalar yine devam ediyor. Zarlar her atıldığında düşeş gelmesini bekleyen acemi tavlacılar gibi Avustralya seçici kurulu da her yaptığı hamlede şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyor. Ama bir gerçek var ki tavşan artık yerinde yok.

Avustralya Kadrosu: Michael Clarke, Ed Cowan, David Warner, Shaun Marsh, Ricky Ponting, Michael Hussey, Daniel Christian, Brad Haddin, Peter Siddle, James Pattinson, Ben Hilfenhaus, Mitchell Starc, Nathan Lyon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder