25 Aralık 2011 Pazar

Krizsavar: 1. Randevu

Bu karşılaşmayı nitelemek için daha iyi bir başlık bulamadım doğrusu.
Avustralya'nın Hindistan'ı ağırladığı Test serisinin ilk maçı için artık nefesler tutuldu ve para atışının ardından ilk topun gönderilişi bekleniyor.Ne var ki iki takım da sıkıntıdan uzakta değil.

Avustralya: Bu seneyi galibiyetle kapatmak zorundalar. Aksi takdirde 4 maçlık seri öncesi çok önemli bir psikolojik yükün altına girecekler. Güney Afrika ve Yeni Zelanda'ya karşı oynanan son iki Test serisi, ülke kriket tarihi açısından korkunçtu. Bu serilerde evsahibinin batsman kadrosundaki problemler ön plana çıktı ve Hindistan karşısında tekarlanırsa Boxing Day denilen ve Commonwealth ülkeleri için büyük önem teşkil eden günde, ayın 26'sında ağır bir yenilgiyle karşılaşılabilir. Kadroda Okcan Basat'ın öngörüsünde belirttiği gibi formsuz Ryan Harris ve sakat Shane Watson yok. Ed Cowan ilk  Test maçına açıcı olarak çıkarken  kariyerinin en önemli tecrübesini yaşayacak.  3 numarada, yine sakatlıktan muzdarip ancak oynayıp oynamayacağı belli olmamasına rağmen kadroya alınan, ardından da ülkesindeki yerel T20 ligi maçında 99'a imza atan Shaun Marsh oynayacak. Ülkesi için riskli, kendi kariyeri için önemli bir karar genç oyuncunun. Ricky Ponting 4 numarada son kozlarını oynuyor ve artık bir şeyler yapması şart. Kadro tercihinde beklendiği gibi all rounder Dan Christian'a yer yok. Test serisinde fazla bir şey ortaya koyamayan, son dönemdeki 1-2 yerel maçta dikkat çeken performanslar sergileyen Ben Hilfenhaus hızlı atııclar arasına katıldı. Böylelikle Avustralya 4 ana atıcısı da tam anlamıyla güven vermeyen isimlerden oluştu: Peter Siddle, Ben Hilfenhaus, genç Pattison ve tecrübesiz spinner Nathan Lyon. 12. adamsa Mitchell Starc. Avustralya bu kadroyla oyuncularına açıkça şunu söyledi: Alın size fırsat, çıkın ve Avustralya'yı bulunduğu vahim durumdan kurtarın. 

 Kadro: 1 David Warner, 2 Ed Cowan, 3 Shaun Marsh, 4 Ricky Ponting, 5 Michael Clarke (capt), 6 Michael Hussey, 7 Brad Haddin (wk), 8 Peter Siddle, 9 James Pattinson, 10 Nathan Lyon, 11 Ben Hilfenhaus.

Hindistan: Geçen sene rakiplerini ağırlamışlar ve ağır da bir yenilgi tattırmışlardı. Üstelik o serinin önemli adamlarından biri Shane Watson da yok. Ne var ki Hindistan'ın bu seneki karnesinde, yurt dışında alınmış utanç verici İngiltere yenilgisi kara bir leke gibi duruyor. Evlerinde West Indies'i yendiler ama bu zaten beklenen bir şeydi; oradan çıkan büyük kazançlarsa Ojha-Ashwin ikilisi ve  Rohit Sharma'nın güven verici performansıyla Virender Sehwag'ı kendine getiren bir 200 oldu. Avustralya'da 10 yıl gibi uzun bir müddettir kazanılamayan bir seri söz konusu olduğunda Hindistan'ın da çok rahat olmadığını söyleyebiliriz. Bunun yanında, MCG gibi bir spor mabedinde, üstelik batsmanlara fayda sağlayacak koşullarda kazanılacak bir para atışı; son dönemde en sıkıca oturmuş Test kadrosuna sahip Hindistan'ı parlak bir zafere taşıyabilir. Fakat Sehwag'la Gambhir'in sağı solu belli değil ve Tendulkar da bireysel rekorlara odaklanmış durumda. Dinlenmiş bir MS Dhoni'yle tek spinner Ravi Ashwin önemli roller oynayacak. Zaheer Khan ve Ishant Sharma'nın etkisiz kalması haline üçüncü hızlı atıcı Umesh Yadav'ın da çok güvenilir bir atıcı olduğunu söylemek doğru olmaz. Kısacası, ortada bir seri açılışı bizleri bekliyor. 

Kadro: 1 Virender Sehwag, 2 Gautam Gambhir, 3 Rahul Dravid, 4 Sashin Tendulkar, 5 Virat Kohli, 6 VVS Laxman, 7 MS Dhoni (capt, wk), 8 R Ashwin, 9 Zaheer Khan, 10 Ishant Sharma, 11 Umesh Yadav.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder