16 Mart 2011 Çarşamba

Dünya Kupası, Ara Değerlendirme-A Grubu

Evet, Dünya'nın Güneydoğu taraflarındaki Kriket Dünya Kupası heyecanı, Yeni Zelanda ve Japonya depremlerine rağmen  devam etmekte ve neredeyse turnuvada 1 ay tamamlanmış olacak.

Turnuvanın en sevindirici yönü, yağmurun kendisini çok fazla göstermemesi. Tamamlanamayan tek bir maç dışında, yağmur neredeyse hiç ortaya çıkmadı ve bu da maçların sonuçlanmasını sağlıyor.

Turnuvanın şu ana kadarki tek yenilgisiz takımı Avustralya, onların da mağlup takım olmaya namzet oldukları Sri Lanka maçı yağmur yüzünden sonuçsuz kaldı. Aslında güçlerini test edecek bir takımla oynamamaları şuanki sonucu da beraberinde getirmiş olabilir. En ciddi rakipleri, buraya darmadağın halde gelen Yeni Zelanda'ydı. Doug Bollinger'ın sakatlanmasından sonra kadroya yeni hızlı atıcı katmamayı tercih ettiler ancak ilginç şekilde, buraya gelmeden önce geçirdiği sakatlık nedeniyle form tutacak zamanı bulamadığı gerekçesiyle kadroya almadıkları Micheal Hussey evinden çağırıldı ve Dünya Kupası maçına çıkarak, gayet de güzel işler yaptı. Avustralya'nın durumu, sonraki turlarda daha net gözükecek.

Ülkelerinde yaşanan büyük felakete rağmen Yeni Zelandalılar da turnuvaya çok iyi devam ediyorlar. Buraya gelmeden hemen önce yaptıkları ODI serisinde üstünlük kuramadıkları Pakistan'a ağır bir yenilgi tattırdılar. Bu maçta özellikle Ross Taylor'ın çok uzun süre sonra 100'ü bulması Kiwiler için oldukça önemli bir gelişmeydi. Bu maç aynı zamanda Pakistan'ın da şu ana kadarki tek yenilgisi oldu. Geride kalan maçlarda Shahid Afridi'nin bireysel performansı ön plandaydı ancak takımın battingindeki açıcıların hücuma gerekli desteği veremediği, geride kalan maçlarda görüldü.

Grubun diğer takımlarından Kanada-Kenya buluşmasının sonucu, daha alt sınıflarda yer alan ülkelerin buluşması açısından önemliydi ve Kanada'nın galibiyetiyle sonlandı. Kenya, beklendiği gibi burada büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Zimbabwe de yine beklendiği üzere falsolu atıcılarıyla etkiliyken, hızlı atıcılarından aynı verimi alamadığı için büyük takımlarla boy ölçüşebilecek düzeyde değil.

Şu an  Sri Lanka-Avustralya-Yeni Zelanda ve Pakistan gruptan çıkmayı garantilemiş durumdalar ancak sıralamalar çeyrek finaldeki rakip açısından önemli. Sri Lanka-Yeni Zelanda ve Pakistan-Avustralya maçları, bu sıralamaları belirleyecek.



A Grubu 

Takımlar
Mat
G
M
B
N/R
Pts
Net KO
Yeni Zelanda
5
4
1
0
0
8
+1.957
Pakistan
5
4
1
0
0
8
+0.729
Sri Lanka
5
3
1
0
1
7
+2.705
Avustralya
4
3
0
0
1
7
+1.645
Zimbabwe
5
1
4
0
0
2
-0.669
Kanada
5
1
4
0
0
2
-2.046
Kenya
5
0
5
0
0
0
-3.005

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder