16 Mart 2011 Çarşamba

Dünya Kupası, Ara Değerlendirme-B Grubu

Esasında gürültünün büyüğü bu grupta koptu. Özellikle İngiltere "Kalbi olanlar izlemesin." sloganını maçlardan önce yayma konusunda bizleri ciddi olmaya zorladı adeta. Fakat yarattıkları heyecan her zaman işlerine yaramadı. Önce Hollanda'ya karşı zorlanmışlardı, ardından Hindistan'a karşı oynanan ve kupa tarihine geçecek beraberlik maçı geldi. Hatta bu maçtan sonra, ICC UDRS kuralını sorguladı ve hemen modifiye etti. İngiliz, tüm bunların ardından  İrlanda'nın rekor bir skoru takip edebilmesine izin vererek ilk Dünya Kupası yenilgilerini aldılar. Düzlüğe çıkmaları için Güney Afrika'yı yenmeleri gerekiyordu ve rakip yenilgisizdi. O güne kadar neredeyse hiçbir varlık gösteremeyen İngiliz atıcılar, maçın sonlarına doğru uyandılar. İngiltere, rakip 124-3'teyken, 171 gibi vasat bir skoru koruması gerektiğini hatırladı ve Ashes günlerini anımsatırcasına atağa başlayıp Stuart Broad'ın aldığı 2 wicketla rakibi 165'te bitirdi. Bu maça Hollanda karşısındaki farklı galibiyetle gelen Güney Afrika, hafif çaplı yaşadığı bu 'batting collapse' denilen hücum kesintisini, bir sonraki maçta Hindistan'a yaşatacaktı. Evsahipleri, favori olarak çıktıkları kupada Bangladeş'i rahatça, İrlanda'yı da, son 1 senede epey bir eleştirilen Yuvraj Singh'in müthiş bireysel performansıyla(5 wicket alıp 50 koşu yapan ilk Dünya Kupası oyuncusu) geçmiş olabilirdi fakat yerel basın gidişattan memnun değildi. Nitekim Güney Afrika maçı, çok belirleyici bir noktaya oturdu. Yine garip şeyler oldu ve Hindistan, devre bitimine 10 over kala tek bir kayıpla 267'yi bulmuşken, devre sonunu 296'yla gördü. İkinci yarı hücum sırası değişince G.Afrika, biraz zorlansa da AB De Villiers'in devreye girmesiyle galibiyete ulaştı ve Hindistan'ı tartışmalarla baş başa bıraktı.

Tekrar İngiltere'ye dönecek olursak, önce Bangladeş'e dönmemiz gerekir. Bir evsahibi takım, ancak bu kadar dibi ve tepeyi beraber yaşayabilir. Hindistan karşısındaki hezimeti, İrlanda zaferiyle unuttular derken West Indies karşısında, adeta dağılarak kupa tarihindeki en düşük skorlardan birini aldılar. Sonra ne mi oldu? Büyük rakip İngiltere önünde, tarihlerinde elde ettikleri ikinci galibiyeti kutladılar. 169'da, sadece 2 vurucusu kalmış bir 'favori olmayan takım' adeta şaha kalkmış ve Imrul Kayes, Shakib El Hasan'ın getirdiği, Shaiful Islam'ınsa bitirdiği devreyle, bir devi devirmişti.

Tüm bunlardan sonra İngiltere'nin çeyrek final kaderi, yarın oynanacak West Indies maçıyla belli olacak. Buraya gelirken hiç de iddialı olamayan Karayiplilier, şimdi ezeli rakibin bu garip halinden pay kapabilme planlarıyla ellerini ovuşturuyor. Doğrusu oynanan turnuvanın adı Dünya Kupası olduğuna göre, İngiltere'nin durumuna şaşmamak lazım; geçen seneki T20 WC zaferleri yanıltıcı dursa da. İrlanda'yı deviren G.Afrika, çeyrek finali garantiledi.Tarihte kendilerine hep zorluk çıkaran Hollandalıları bu kez yenmeyi başaran Bangladeş,G.Afrika'yı yenmeye çalışacak ve bunu başarırsa da çeyrek finale gidecek. Arka arkaya İngiltere ve Hindistanla oynayacak West Indies, kendi kaderini çizecek.


B Grubu
Takımlar
M
G
Y
B
N/R
Pts
Net KO
Güney Afrika
5
4
1
0
0
8
+1.606
Hindistan
5
3
1
1
0
7
+0.768
West Indies
4
3
1
0
0
6
+2.206
Bangladeş
5
3
2
0
0
6
-0.765
İngiltere
5
2
2
1
0
5
+0.013
İrlanda
5
1
4
0
0
2
-0.881
Hollanda
5
0
5
0
0
0
-2.386

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder