18 Şubat 2012 Cumartesi

Günlük Kriket Raporu:18 Şubat Cumartesi


ODI Serisi
3. Maç: Pakistan(PAK)-İngiltere(İNG), BAE, Dubai
Sonuç:İngiltere 9 wicketla kazandı. (PAK 222 İNG 226)
Seride Son Durum: İngiltere 3-0 Pakistan(İngiltere seriyi 0'a karşı kazandı.)

Test serisinin ardından gelen bu üst üste üçüncü yenilgi, Pakistan'ın havasını epey bozdu. Takımın tam zamanlı koçu olarak kalmak için uğraşıp duran Muhsin Khan'a gelen bu  büyük darbe, bir parça da takımın artık uzun seride yıpranmasından kaynaklandı. Para atışını kazandıktan sonra batting'e geçen ve yine rakibin uzun boyla hızlı atıcısı  Steve Finn yüzünden bir türlü ritim bulamayan  Pakistan, ilk devrede büyük ölçüde Shahid Afridi-Umar Akmal ikilisinin ortaklığına dayalı bir skorla 222 yaptı. İkinci devreyse Pakistan için daha da korkunçtu. Testlerin aksine Saed Ajmal'i over kısıtlamasıyla kullanabilen ekip, tek bir atıcının üzerine fazla yüklenmenin ODI ve T20 maçlarında iyi sonuç vermemesinin yanında, zemin koşullarından da kendisine yardımcı olmaması yüzünden sadece tek wicket alabildi ve İngiltere son derece kolay bir galibiyete imza atarken son zamanlarda formsuz olduğu gözlenen Kevin Pietersen de 111 yaparak kendine geldi. Bu arada, İngiltere, son Pakistan testlerindeki zayıf batting performansını da göz önünde bulundurarak,kendisine yarı zamanlı olarak yardımcı olan Alex Gooch'u tam zamanlı batting koçu olarak atadı.

16 Şubat 2012 Perşembe

Günlük Kriket Bülteni:15 Şubat 2012

ODI Serisi


2. Maç: İngiltere (ING)-Pakistan(PAK), Dubai(UAE)
Sonuç: İngiltere 20 koşu farkla kazandı. ING 250/7 PAK 230.
Seride Son Durum: İngiltere 2-0 Pakistan

Test maçlarından boynu bükük ayrılan İngiltere, tek günlük maçlardaysa daha farklı bir görüntü ortaya koyuyor. Özellikle Alastair Cook önderliğindeki İngiliz batting ekibi, yine para atışını kazandıktan sonra 250 gibi bu yavaş zeminde savunulabilecek bir skora gitmeyi başardı. Daha formda bir hızlı atış ekibine sahip İngiltere'de Steve Finn yine 4 rakip vurucuyu birden oyundan çıkarmayı başarırken, takibe iyi başlayan ve ilk 100 koşu için 2 wicketını kaybeden Pakistan'ın karşısına fazla kilolarıyla eleştirilen Samit Patel çıktı. Rakip 150'ye ulaşıncaya kadar Yunis Khan ve Azhar Ali'yi avlaması, maçı İngiltere'ye getiren faktörlerden biri oldu.


14 Şubat 2012 Salı

Günlük Kriket Raporu: 13 Şubat 2012

ODI Serisi

5. Maç: Sri Lanka(SRI)-Hindistan(IND), Adelaide

Sonuç: Berabere bitti. (IND 236 SRI 236)

Deplasmandaki Testlerde fiyakası bozulsa da Dünya Kupası'nı kazanan Hindistan'ın ODI takımını yenmek kolay değil. Nitekim, sözü geçen turnuvadaki İngiltere maçını hatırlatan bir beraberlikle yeniden gündeme gelmeyi başardılar. Adelaide'deki maçın para atışını kazanan Sri Lanka, özellikle Dinesh Chandimal'in takıma katılımından sonra batting'ini ayağa kaldırmayı başarmıştı; bu maçta da en azından sonraki devrede savunabilecekleri bir skoru yakalarken Sangakkara-Chandimal-Jayawardene üçlüsünün ve bir de Senanayake'nin beklenmedik katkısını aldı. Fakat 236 çok yüksek bir skor sayılmazdı ve Hindistan'ın başlangıç vurucusu Gambhir'in bir kez daha 90'ı geçmesini de engelleyemeyince yenilgiye çok yaklaşıldı. Avustralya maçının senaryosunun bir benzeri yine gerçekleşti ve MS Dhoni yine ortaya çıkarak maçı kurtardı. Üstelik son topta 3 koşu almayı başararak. 


TakımMatGYBN/RPtsNet KK
Hindistan4211010-0.245
Avustralya321009+0.510
Sri Lanka302102-0.146



12 Şubat 2012 Pazar

Günlük Kriket Raporu: 12 Şubat 2012



 ODI Serisi: CB Series

4. Maç: Avustrayla(AUS)-Hindistan(IND), Adelaide(Güney Avustralya)

Sonuç: IND 4 wicketla kazandı. (AUS 269 IND 270)

Avustralya turu epey bir sancılı geçen Hindistan, sonunda avunacak bir şeyler buluyor. T20 maçında gelen galibiyetin ardından bugün de kaptan MS Dhoni'nin her zamanki kahramanca maç kurtaran görüntüsü sayesinde mutlu sona ulaşmayı başardılar. Para atışını kazanan Avustralya vurucu takım olmayı seçti. Yine, batting performansı olarak yeni katılımcı Peter Forrest ve David Hussey dışında kimsenin tam anlamıyla bekleneni veremediği bir devreyi iyi denebilecek bir skorla tamamlayan Avustralya'da Ponting'in açılış vurucusu olarak iyi iş çıkaramadığı bir başka maç geride kaldı. Umesh Yadav ve Vinay Kumar orta hızlı şaşırtmalı atışlarla rakibin düzenli ikililer yakalamasına izin vermedi. Ne var ki evsahibinin asıl derdi bowling takımı rolündeyken ortaya çıktı. Haftalardır doğru dürüst katkı veremeyen açılış ikilisi Virender Sehwag ve Gautam Gambhir ikilisinden biri tam kesik yiyecekken, ortaklığın yine iyi sonuçlar vermesi geleneği bozulmadı. Bu kez Gambir 92 yaptı. Bu işi o kadar güzel ayarlıyorlar ki, seçiciler kimi takımdan çıkarmayı düşünürse o harika oynayıp takımda kalıyor; sonra döngünün ikinci kısmı, diğer vurucu için geçerli olacak şekilde simetrik olarak başlıyor. Tabi Gambir-Sehwag varken Kohli-Raina yok bağlantısının da geçerliliğini koruduğunu söyleyebiliriz. Avustralya hızlı atıcıları devre başında darbeyi indiremediğinden, verdikleri koşu konusunda ipin ucunu tam anlamıyla kaçırmasalar da MS Dhoni'nin takımı sırtlayıp galibiyete götürmesini engelleyemediler. Bir önceki maçta olduğu gibi yine en çok wicket alan oyuncu Clint McKay'di. McKay 3 wicket için 53 koşu verirken Mitchell Star 49 koşu, Daniel Christian da 45 koşu verip wicket alamadılar. Rakibin çift falsolu atıcısını örnek alıp, Xavier Dohery'nin yanında David Hussey'e de atışlarda kullanan Micheal Clarke'ın bu hamlesi de yeterli olmadı.

11 Şubat 2012 Cumartesi

Günlük Kriket Raporu: 11 Şubat 2012


T20 Serisi: Yeni Zelanda-Zimbabwe1. Maç: Yeni Zelanda(NZL)-Zimbabwe(ZIM), Eden Park, Yeni Zelanda

Sonuç: Yeni Zelanda 19 top ve 7 wicketla kazandı (NZL 159 ZIM 160/3)
Seride Son Durum: Y. Zelanda 1-0 Zimbabwe

Geçen güz, Yeni Zelanda'nın Rugby'deki Dünya Kupası hasretine son vererek sevince boğulduğu Eden Park'ta bu kez rakip, Zimbabwe'ydi. Para atışını kazandıktan sonra vurucu olmayı seçmek normaldi ama takımın en iyisi Brendan Taylor'ı 1. sırada başlatmanın iyi bir fikir olmadığı, 2. overda kendisinin kaybedilmesiyle ortaya çıktı. Hamilton Masakadza ve Elton Chigumbura gibi tecrübeliler dışında; Yeni Zelanda'nın vasat atıcı performansına rağmen 159'un üzerine çıkılamadı. Elbette bu, Zimbabwe için aslında pek de fena sayılmazdı. Yeni Zelanda'nın 3 hızlı+2 yavaş+2 yavaş atıcısı sistemi  bugün pek tutmadı. Ne var ki, Zimbabwe, rakibin wicketını tehdit edecek bir hızlı atıcı yani strike bowlerdan yoksun olduğu için Martin Guptill yine 90'ı geçti. Bu da zaten galibiyetin kapısını ev sahibine açtı. 


Avustralya ODI Ligi/Ryobi One Day Cup
20. Maç: Queensland(QLD)-Western Australia(WA), Brisbane(Batı Australia)

Sonuç: WA 5 wicketla kazandı.

Hafta içindeki Sheffield Shield maçında rakibine boyun eğen ama Craig McDermott'un 7-24'lük efsane performansıyla avunan Queensland, aynı oyuncudan benzer bir performans alamadı ve Marcus North- Adam Voges engelini çabuk aşamayınca kendi batsmanlarının eline bakmak durumunda kaldı.  Ben Cutting'in atışlardaki önderliğinin bir benzeri de, batsman performanslarıyla Nathan Reardon-Jack  Burns ikilisinden geldi. WA atıcıları akıllı davranıp, illa wicket alacağız diye gereksiz koşulara mahal verecek atışlarla saldırmak yerine kısıtlayıcı davranmaya çalıştılar. Niyetinde Reardon 116'yla HS(yüksek skor) , Burns  de 50 yaptı ama yine de ikilinin ortaklığı bozulduğunda takımın  yaklaşık 17 overda alınacak 124 koşuya daha ihtiyacı vardı. Daha alt sıra atıcılarıyla bu gerçekleşmedi. 

Maçtan Sonraki Puan Durumu:
TakımlarMatGYBSPNet  KO
South Aust7520023+0.388
Tasmania7520022+0.199
Queensland7430017+0.065
Victoria7340013-0.024
NSW7340012-0.008
Western Aust716004-0.637



Günlük Kriket Bülteni:10 Şubat 2012


ODI Serisi: CB Serileri 
3. Maç: Avustralya(AUS)-Sri Lanka(SRI), Perth, Avustralya

Sonuç: Avustralya 5 koşu farkla kazandı (AUS 231 SRI 226)

Perth zemininde para atışını kazanan evsahibi, nispeten canlı bir zeminde, Hindistan maçındakinden daha etkin bir hızlı atış ekibi buldu karşısında. D.Warner-M. Clarke ikilisi oluşana kadar fazla koşu bulamayan Avustralya, Malinga-Kulesakara ve hatta Angelo Matthews karşısında zorlanmaktaydı. Fakat son maçların kurtarıcısı M. Clark yine sahneye çıktı ve işleri yoluna koydu. Nihayetinde Avustralya, savunabileceği bir 231 yaptı. Bu koşullarda elbet, son dönemi formda geçiren Avustralya hız adamları da boş durmayacaktı. Upul Tharanga, bugün de erken çıktı ve formayı kaybetmeye çok yaklaştı. Özellikle kaptan Jayawardene'nin 110/4'te çıkmasından sonra, buraya kadar aslında fena gelmeyen Sri Lanka'nın işi zora girdi. Son 1 senedir hakikaten takımdaki varlığının karşılığını elinden geldiği kadar veren Angelo Matthews, 50'yi geçerek kahramanlık mertebesine yükselmeye çok yaklaştı ama hiçbir takım arkadaşından destek alamadı. Burada elbette Avustralya kaptanı M. Clarke'a hakkını vermek gerekir. En kritik wicketlardan birini aldı ve Chandimal-Matthews ortaklığına imkan tanımadı. Sonunda kazanan Avustralya oldu.



ODI Maçı

Tek Maç: Afganistan(AFG)-Pakistan(PAK), Sharjah, BAE

Sonuç: Pakistan  eldeki 7 wicket ve 77 topla kazandı (AFG 195 PAK 198/3)


Savaş yıllarında ve Taliban döneminde ülkeden kaçıp Pakistan sınır bölgelerine yerleşen Afganlar, burada komşunun milli sporunu keşfetmişlerdi: Kriket. Afganlar 2008 gibi yakın bir zamanda  World Cricket League ismi verilen mücadeleyle uluslararası rekabetçi kriket alanına girmiş olsalar da hızlı yükselişleri pek çok ülke için örnek olabilecek nitelikteydi. 2009'da T20 Dünya Kupası oynayan Afganistan 2013'e dek ODI statüsünde kalıp üst seviye takımlarla maçlar oynayarak kendini geliştirme şansına sahip olacak. Tam üye Test ülkesi konumundaki bir takımla daha önce hiç karşılaşmamış olan Afganistan, açılışı Pakistan'la yaptı. Maçın sonucu beklenmedik değildi; çok formda olduğu bir dönemden geçen Pakistan maçı kolaylıkla kazandı. Fakat kıyasladığımızda, en azından batting seviyesi olarak Bangdladeş'in son dönem performansından çok da uzaklarda bir şeyler ortaya koymadılar. Tabi ki Shahid Afridi'nin yavaş ve falsolu topları, batting sırasını dağıttı ve akabinde de bir Younis Khan'la bir Misbah Pakistan'a yetti ancak görüntü, ilerisi için Afganistan'a umut oldu. 


9 Şubat 2012 Perşembe

Günlük Kriket Bülteni:9 Şubat 2012


ODI Serisi
3. Maç: Zimbabwe(ZIM)-Yeni Zelanda (NZL), Napier, Yeni Zelanda

Sonuç: Yeni Zelanda 202 koşu farkla kazandı (NZL 373 ZIM 171)
Seride Son Durum: Yeni Zelanda 3-0 Zimbabwe

Sezonun bu bölümünde evinde Yeni Zelanda'ya konuk olmanın ne olduğunu anlayan Zimbabwe, seri sonunu ağır bir yenilgiyle gördü. Zimbabwe'nin genç ve tecrübesiz başlangıç atıcıları,  ilk devrede para atışını kazanan rakibinin koşu almaktan alıkoyamadı. B. McCullum ya da Guptill seviyesi Charvis ya da Vitori için çok ağır geldi. Rakip 373'e ulaştıktan sonra maçın kime gideceği belli olmuştu. Nitekim yine Brendan Taylor ve biraz da Tatenta Taibu'nun batsmen olarak gayreti yeterli olamadı. Yeni Zelanda da kadrosuna katacağı yeni atıcıları rahatça deneme şansı bulduğu seride hiç zorlanmadı. Micheal Bates, Tarun Nethula ve Andrew Ellis üçlüsü de bir şeyler yapabildiklerini gösterdiler. 
Avustralya 1. Sınıf Kriketi/Sheffield Shield

20. Maç: Tasmania(Tas)-New South Wales(NSW), 4. Gün, Hobart-Tazmanya
 Gün Başı Skoru:  New South Wales 75/4(New South Wales eldeki 6 wicketla 71 koşu önde)
Sonuç: 

Özellikle Simon Katich'in başına aldığı darbe sonrası yeniden vurucu olamaması, zaten zorlanan New South Wales batting departmanını büsbütün sıkıntıya soktu ve Faulkner-Bird ikilisinin zorlayıcı atışlarıyla Blues, aradaki farkı çok fazla açamadan yeniden hücum hakkını rakibine bıraktı. Tazmanya'nınsa daha formda gözüken batsmen ekibi, George Bailey önderliğinde galibiyet için gereken 147 koşuyu alırken hiç de zorlanmadı. Totalde alınan 6 puanla beraber Tazmanya Sheffield Shield finali için iddasını sürdürdü. 


21.Maç: Quensland(QLD)-Batı Avustralya(WA), 3. Gün, Brisbane(Queensland)
Gün Başı Skoru:   QLD 111/4(QLD eldeki 6 wicketla 3 koşu önde)
Sonuç: WA eldeki 1 wicketla kazandı. 

Günün heyecanlı maçı, Brisbane'de oynanmaktaydı. 111/4'le küçük de olsa bir avantaj yakalayan QLD'in wicketları Nathan Rimmington-Micheal Beer ortaklığıyla çabucak devrildi. Burada galibiyetin kendilerine yakın olduğunu düşünen WA'lıları Alaistari McDermott sürprizi beklemekteydi. Galibiyet için sadece 68 koşuya ihtiyaç duyan WA, 7 wicketını da McDermott'a kaptırdı ve maç eldeki 3 wicketla alınması gereken koşu 16'ydı. İlk devrenin kahramanlarından Ben Cuttting da 8. ve 9. wicketları alarak yorulan McDermott'a yardıma geldi. Ne var ki maçın sonunu getirebilen Matthew Hogan 2'şer koşuyu alıp bu güzel geri dönüşün karşısındaki tek engel olarak takımını galibiyete ulaştırdı. 

Son Puan Durumu: 
TeamsMatWonLostTiedDrawAbanPtsQuotient
Queensland751010301.191
Western Aust742010261.145
Tasmania733010221.130
Victoria723020181.104
NSW71204080.946
South Aust70403020.579

Günlük Kriket Bülteni:8 Şubat 2012


 ODI Serisi/Commonwealth Bank  Serileri 
2. Maç: Sri Lanka(SRI)-Hindistan(IND), Perth(Batı Avustralya)

Sonuç:Hindistan 4 wicket farkla kazandı.(Sri Lanka 233/8, Hindistan 234/6+20 top kala)

Yeniden göreve gelen kaptanı Mahela Jayawardene'yle para atışını kazanan Sri Lanka, vurucu takım olmayı seçti. Zahir Khan'ın aldığı 2 hak, batting takımının havasını bozdu ve son maçlarda, kadroya son katılanlardan olmasına rağmen iyi işler çıkaran Dinesh Chandimal yine wicketını uzun süre koruyarak 50'yi aştı. Arka sıralardan allrounder desteği veren Angelo Matthews'da ilk yarı sonunda savunulabilir bir skor kazanılmasına yardımcı oldu. Özellikle falsolu atışların başlamasıyla beraber sağ el-sol el falsolu atış kombinasyonuyla İngiltere'yi dağıtan Hindistan, yine aynı ikilinin başarılı performansıyla daha büyük bir zarara uğramadan devre sonunu getirebildi. Sri Lanka hızlı atıcıları liderliğini yapan Lasith Malinga'nın gününde olmayışı, Hindistan'a önemli bir 2. wicket ortaklığı şansı verdi. Prasad ve Kulesakara'nın da başarısız olması üzerine hızlı atışçılara katılan Matthews, Tendulkar'ı oyundan çıkarsa da ortağı Virat Kohli'yle kimse baş edemedi. Son maçlardaki iyi performansını bugün de sürdüren Kohli'nin 77'sine rağmen ortada kalan maçta bitirici darbeyi, alt sıradan maç kazandırıcı destek veren Radeja-Ashwin ikilisi oldular. Bu, Hindistan'ın serilerdeki ilk galibiyetiydi. 
Avustralya 1. Sınıf Kriketi/Sheffield Shield

20. Maç: Tasmania(Tas)-New South Wales(NSW), 3. Gün, Hobart-Tazmanya
Puan Durumu: Tas(6 maç, 2 galibiyet,1 beraberlik 16 puan) NSW(6 maç, 1 galibiyet 4 beraberlik 8 puan)
 Gün Başı Skoru:   Tasmania 81/0(Tazmanya eldeki 10 wicketla 260 koşu geride)
 Gün Sonu Skoru:  New South Wales 75/4(New South Wales eldeki 6 wicketla 71 koşu önde)
Güne damgasını vuran adam, bu sezonki Sheffield Shield performansıyla dikkat çeken ve T20 takımının kaptanı olan George Bailey'di. Cazzulino-Cowan'dan sonra vasat altı performans gösteren NSW atıcılarına karşı devleşen Bailey 117'ye kadar gitmeyi başardı. Arkadan gelen vurucular Mark Cosgrove ve Luke Butterworth'ün de katkısı ile rakibin ilk devre sayısını geçen Tazmanyalılar, 2 puanı ceplerine koyduktan sonra maçtan galibiyet çıkarabilmek için rakibi tekrar vurucu olmaya çağırdı. Akşamüstü gelen bu yeni görev NSW'lileri şaşırtmış olacak ki, sadece 75 koşuyu alabilmek için 4 wicketlarını birden vermek zorunda kaldılar. T20 yeni milli atıcılarından James Faulkner, başarılı sezonunu bugünkü 3-34'lük performansıyla süsledi. Böylelikle galibiyet yolunda avantaj Tazmanya'ya geçti. 

21.Maç: Quensland(QLD)-Batı Avustralya(WA), 3. Gün, Brisbane(Queensland)
Puan Durumu: QLD(6 maç, 5 galibiyet,1 beraberlik 30 puan) WA(6 maç, 3 galibiyet 1 beraberlik 20 puan)
 Gün Başı Skoru:  WA 250/4(WA eldeki 6 wicketla 1 koşu geride)
 Gün Sonu Skoru: QLD 111/4(QLD eldeki 6 wicketla 3 koşu önde)
Her ne kadar WA ilk inning puanlarını almış olsa da; 6 wicketla sadece yaklaşık 100kadar koşu alabilmeleri üzücüydü. Karşılarında duransa, ilk iki günü wicket alamadan geçen Ben Cutting oldu. Cutting 5 hak alarak yıldızlaştı. 2. vurucu devresine gelen Queensland başlangıç vurucusu Andy Townsend'i ilk overda Nathan Rimmington'a kurban verse de sonraki iki wicket için rakibin 100 koşu daha yapmasını izledi ancak bastıran yağmur, yine maçın erken bitmesine sebep oldu. Çay arasından sonra düşen Lynn'in wicketı önemliydi. QLD 3 koşu farkla önde olsa da, maçın neticelenmesi zora girdi. Beraberlik mümkün ancak QLD halen az da olsa avantajlı.



7 Şubat 2012 Salı

Günlük Kriket Bülteni:7 Şubat 2012

Avustralya 1. Sınıf Kriketi/Sheffield Shield

20. Maç: Tasmania(Tas)-New South Wales(NSW), 2. Gün, Hobart-Tazmanya
Puan Durumu: Tas(6 maç, 2 galibiyet,1 beraberlik 16 puan) NSW(6 maç, 1 galibiyet 4 beraberlik 8 puan)
 Gün Başı Skoru:  New South Wales 341/8 Tasmania 24/0
 Gün Sonu Skoru: Tasmania 81/0(Tazmanya eldeki 10 wicketla 260 koşu geride)
 Yağmur yüzünden kısa kesilen maçta Tazmanya açıcıları yine wicketlarını korudular. Ed Cowan ve Steven Cazzulino'nun dengeli biçimde koşu aldığı ama henüz 50'ye ulaşamadığı gün içinde New South Wales, ağırlıkı olarak son maçlarda wicket almakta zorlanan Trent Copeland'ı kullandı ancak durumda bir değişiklik yaratamadı.

21.Maç: Quensland(QLD)-Batı Avustralya(WA), 2. Gün, Brisbane(Queensland)
Puan Durumu: QLD(6 maç, 5 galibiyet,1 beraberlik 30 puan) WA(6 maç, 3 galibiyet 1 beraberlik 20 puan)
 Gün Başı Skoru:  Queensland 212/7
 Gün Sonu Skoru: WA 250/4(WA eldeki 6 wicketla 1 koşu geride)
 WA, güne Queensland'in altı sıra vurucularını temizlemekle başladı. Bu işin üstesinden gelen oyuncuysa Nathan Coulter-Nile oldu. WA vurucu takım haline geldikten sonra da kuvvetli bir açılış yaptı. İlk üç sıra vurucuları Wes Robinson-Liam Davis ve Shaun Marsh rakibi epey oyaladı ancak WA adına günün tek üzücü yönü, önemli vurucuları Marcus North'u 50'yi göremeden kaybetmeleri oldu. Sonuç olarak ilk devre puanlarını almada avantaj WA'da kaldı.

Avustralya ODI Ligi/Ryobi One Day Cup
20. Maç: Victoria(Vic)-South Australia(SA), Adelaide(South Australia)


Maçtan Önceki Puan Durumu
TeamsMatWonLostTiedN/RPtsNet RR
South Aust7520023+0.388








Victoria7340013-0.039








Sonuç: SA eldeki 1 wicketla kazandı. (Vic 123-SA 124/9 with 88 ball remaining)

Para atışını kazanıp vurucu(batting) olmayı seçen takım Viktorya, maça çok kötü başladı. Örneğin hafta içinde iki defa 100'ü geçen Rob Quiney, bu kez koşu alamadan çıktı. Tek ciddi direniş Ryan Carters, William Sheridan'ın ortaklığıyla geldi. Bu ikili, takımı 35 koşudan alıp 110'a getirdi fakat Gary Putland-Jake Haberfield ikilisinin önderliğindeki hızlı atış timi, rakibi 123 koşuda sınırladı. Bu kez vurucu takım pozisyonuna gelen SA'nın karşısına sol elli sağa falsocu Jon Holland çıktı ve aldığı 6 wicketla yakın gözüken galibiyeti rakibe uzak etti. Holland aldığı bu 6 hak için sadece 29 koşu verdi.  Fakat takımı sırtlayan Tom Cooper, bu istisnai atış performansı karşısında dahi takımını zor bir galibiyete ulaştırmayı başardı.



6 Şubat 2012 Pazartesi

Günlük Kriket Bülteni:6 Şubat 2012

Test Serisi:Pakistan-İngiltere, 3. Test, 4. Gün, Dubai
Gün Başı Skoru:   İngiltere 36/0(İngiltere'ye galibiyet için eldeki 10 hakla 288 koşu lazım)
Gün Sonu Skoru: İngiltere 252(Pakistan 71 koşu farkla kazandı)
Seride Son Durum: Pakistan 3-0 İngiltere(Pakistan seriyi 0'a karşı kazandı)
Önce Abdur Rahman-Saed Ajmal İngiltere vurucularını sarstı- ardından Ömer Gül bitirici darbeyi vurdu ve İngiltere, pek de acelesi olmamasına rağmen galibiyet için gerekli koşuyu yakalamak bir kenara, wicketlarını koruyamadı bile. Böylelikle, haftalardır hızlı atıcılardan yardım alan Saed Ajmal, falsolu atışlarda da yararlı ortağı Abdur Rahman'ı hatırladı ve ikili, Dubai'de Pakistan krallığını ilan ettiler.


ODI Serisi: Yeni Zelanda-Zimbabwe, 2. Maç, Whangarei
Sonuç: Yeni Zelanda 141 koşu farkla kazandı. ( Yeni Zelanda 372/6, Zimbabwe 231/8)
 Seride Son Durum: Yeni Zelanda 2-0 Zimbabwe(Yeni Zelanda 3 maçlık seriyi kazandı)
Canlı yani koşuların daha rahat alındığı zeminde para atışını kazanan Yeni Zelanda, buradan elde ettiği avantajla başlangıç vurucusu Rob Nicol'un 146'yla en yüksek skorunu yenilediği maçta galibiyete giderken zorlanmadı. Zimbabweli hızlı atıcıların yetersizliği yüzünden ilk devre sonucundan tahmin edilebilir bir noktaya gelen maçta, evsahibinden Brendan Taylor'da genel performansının aksine kötü gününde olunca yenilgi kaçınılmaz oldu. Böylece Yeni Zelanda, Dünya Kupası'ndan bu yana yakaladığı olumlu havayı devam ettirdi.


Avustralya 1. Sınıf Kriketi/Sheffield Shield
20. Maç: Tasmania(Tas)-New South Wales(NSW), 1. Gün,  Hobart-Tazmanya
Puan Durumu: Tas(6 maç, 2 galibiyet,1 beraberlik 16 puan) NSW(6 maç, 1 galibiyet 4 beraberlik 8 puan)
Gün Başı Skoru: 0/0
Gün Sonu Skoru: New South Wales 341/8 Tasmania 24/0
Simon Katich'le Steve Smith'in ortaklığı sayesinde önemli bir skor platformu oluşturan New South Wales, ayrıca Ben Rohrer'in 86 koşuluk katkısıyla ilk devresini güçlü bir noktada tamamladı. Simon Katich'in 46'dayken başına aldığı darbeyle oyunu bıraktığı maçta takımın 3 nolu batsmeni olan  Steve Smith de 100'ü kılpayı kaçırdı. Gün sonudna 341'de rakibi vurucu takım olmaya çağıran NSW, akşam koşullarından faydalanıp Tasmania'nın kritik başlangıç wicketlarını almak niyetindeydi. Fakat Test kadrosuna yeni giren Ed Cowan-Steven Cazzulino ikilisi, dikkatli bir oyunla wicket kaybı yaşamadılar.

21.Maç: Quensland(QLD)-Batı Avustralya(WA), 1. Gün, Brisbane(Queensland)

Puan Durumu: QLD(6 maç, 5 galibiyet,1 beraberlik 30 puan) WA(6 maç, 3 galibiyet 1 beraberlik 20 puan)
Gün Başı Skoru: 0/0
Gün Sonu Skoru: Queensland 212/7
Para atışını kazandıktan sonra ilk olarak vurucu olmayı seçen Queensland ihtiyatlı bir tavır sergileyip wicketlarını korumayı yeğledi ve Mitchell Marsh'ın devreye girişine kadar bunda da başarılı oldu. Genç yaşına rağmen önemli first-class tecrübesine kavuşan Chris Lynn 50'i geçince de Quennsland için olumlu bir gün geride kaldı.


5 Şubat 2012 Pazar

Günlük Kriket Bülteni:5 Şubat 2012

Test Serisi

Pakistan-İngiltere, 3. Test, 3. Gün 
Seride Son Durum: Pakistan 2-0 İngiltere
Gün Başı Skoru:  Pakistan 222/2(Pakistan eldeki 8 hakla 180 koşu önde) 
Gün Sonu Skoru:   İngiltere 36/0(İngiltere'ye galibiyet için eldeki 10 hakla 288 koşu lazım)
Dünü Azhar Ali-Younis Khan ortaklığını bozamayarak kapatan İngiltere, bugüne de sıkıntılı girdi. Wicketların düşmeye başlaması, seride yıldızlaşan sol elli sağa falsocu Monty Panesar'ın devreye girmesiyle geldi. Sonuç olarak Azhar Ali 157'yle en yüksek skorunu yenilerken Younis Khan da maçı 127 gibi saygı uyandıran bir skorla bitirdi ama vurucu sırasının arkasındaki çöküş Pakistan için biraz sevimsizdi. Uyuyan dev Greame Swann(sağa falsocu) da Panesar'ın performansıyla kendine gelmiş oldu. Son kez vurucu konumuna geçen İngiltere'nin gün sonunu wicket kaybı yaşamadan tamamlaması da Dünya 1 numarası için sevindirici oldu. Ancak maç halen ortada. 


ODI Serisi Avustralya-Hindistan, 1. Maç, Melbourne
Seride Son Durum: Avustralya 1-0 Hindistan
Sonuç:  D/L Methodu  uygulandı. Avustralya 65 koşu farkla kazandı( Avustralya 215/6, Pakistan 151)


ODI Serisinin ilk maçı öncesinde Brett Lee'nin ayağındaki kırık haberi Avustralya'da moralleri bozmuştu. Ardından gelen başlangıç da, yağmur arasına kadar evsahibi için pek iyi geçmedi. Hindistan'ın hızlı atıcılarından Vinay Kumar,  Matthew Wade'nin istikrarlı bir ortakla çalışmasını engelledi fakat Brad Haddin'in yerine takıma alınan Viktoryalı yeni wicketkeeper sanki bu günleri bekliyormuşçasına iyi oynadığı ilk maçlarına bir yenisini ekleyerek galibiyetteki önemli faktör oldu. En önemli yardımcıları  45 yapan Micheal ve 61 yapan David Hussey kardeşler oldular. Hindistan, 8 farklı atıcı kullandı fakat bunlardan verim alamadı. Hindistan vurucu takıma dönüştüğündeyse Mitchell Starc, erkenden Sachin Tendulkar ve Gautam Gambhir gibi iki önemli vurucuyu çıkarınca maçın kaderi az çok belli oldu. 2 yıl sonra yeniden ODI takımına giren Clint McKay'de orta sıra vurucularının belalısı oldu ve Hindistan, serinin ilk maçını da yitirerek hüzünlü Avustralya turnesini sürdürdü. 


Avustralya 1. Sınıf  Kriketi/Sheffield Shield 
19. Maç: Viktorya(Vic)-Güney  Avustralya(SA), 4. Gün
Puan Durumu: Vic(2 galibiyet,2 beraberlik 18 puan) SA(0 galibiyet 3 beraberlik 2 puan)
Gün Başı Skoru: SA 113/3(SA'nın galibiyet için  eldeki 7 hakla 332 koşuya ihtiyacı var)
Gün Sonu Skoru: SA 258(Vic 186 koşu farkla kazandı.)
Kritik nokta, Callum Ferguson-Tom Cooper ikilisinden kurtulmaktı ve yükü oldukça dengeli biçimde sırtlanan ikili, bireysel olarak 100'ü göremeden maça veda etti. Cameron White'ın hamlesiyle sonradan atışlara gelen William Sheridan ve sol elli sağa falsocu Jon Holland kilidi açan atıcılar oldular. Rakibin orta ve son sıralardaki batsmanlarının temizlenmesinde de en büyük sorumluluğu alan Holland, sezonunun en iyi maçlarından birini çıkararak aldığı 4 hakka karşılık 74 koşu verdi.



Günlük Kriket Bülteni: 4 Şubat 2012

Test Dünyası 


Pakistan-İngiltere, 3. Test, 2. Gün 
Seride Son Durum: Pakistan 2-0 İngiltere
Gün Başı Skoru: İngiltere 104/6(İngiltere eldeki 4 hakla 5 koşu önde)
Gün Sonu Skoru: Pakistan 222/2(Pakistan eldeki 8 hakla 180 koşu önde)
Bundan önceki iki karşılaşmada Pakistan'ın İngiltere'yi darman duman etmesinden sonra İngiltere, Dubai'deki üçüncü Teste çok iyi girmişti. Ne var ki serinin ilk gününde tam 4 Pakistan wicketını almayı başaran Stuart Broad bugün sessiz kaldı. Gün başına dönmek gerekirse, Pakistan'ın İngiltere'nin elinde kalan 4 hakkı temizlemesi uzun sürmedi. Önceki maçta da wicketları süpüren falsocu atıcılar Abdur Rahman ve Said Ajmal yine iş başındaydı. Vurucu olma hakkı yeniden Pakistan'a geçtiğinde İngiltere'nin karşılığı da hızlı oldu ve ilk iki Pakistan wicketı hızlıca düştü  fakat ne olursa olsun, her inningte mutlaka istikrarlı bir ortaklık yakalayan Pakistan'da bu kez günün adamı Younis Khan'dı. Affından sonra kadrodaki yerini yitirmeyen deneyimli oyuncu 115'e gitti; Azhar Ali de 75'e gelince maç dengeye geldi.

Avustralya 1. Sınıf  Kriketi/Sheffield Shield 
19. Maç: Viktorya(Vic)-Güney  Avustralya(SA), 3. Gün
Puan Durumu: Vic(1 galibiyet,2 beraberlik 12 puan) SA(0 galibiyet 3 beraberlik 2 puan)
Gün Başı Skoru: SA 215/9(SA eldeki tek hakla 222 koşu geride)
Gün Sonu Skoru: SA 113/3(SA'nın galibiyet için  eldeki 7 hakla 332 koşuya ihtiyacı var)
SA'nın evi sayılan Adelaide'daki maçın genelinde Vicli batsmanların problem yaşamadığı görüldü. Maçın şuana kadarki yıldızı Rob Quiney'in ardı ardına iki defa 100'ü geçtiği karşılaşmanın 3. gününde SA neredeyse hiç varlık gösteremedi ve galibiyet ibresi Vic'e kaydı. 231 koşuyu yeterli bulan Vic kaptanı Cameron White, rakibi yeniden vurucu olmaya davet etti ve bundan sonra da Vic'in hızlı atıcıları devreye girerek başlangıç wicketlarını çabucak aldılar. Kaptanı M. Klinger'ı da son güne yetişemeden kaybeden SA'dan Callum Ferguson ve Tom Cooper, beraberliği kurtarma yolundaki tek umut ışığı. İkilinin neredeyse 100 koşuyu bulan ortaklığı sayesinde umutlar henüz yok olmadı fakat galibiyet ibresi Vic'e dönmüş durumda.