9 Şubat 2012 Perşembe

Günlük Kriket Bülteni:8 Şubat 2012


 ODI Serisi/Commonwealth Bank  Serileri 
2. Maç: Sri Lanka(SRI)-Hindistan(IND), Perth(Batı Avustralya)

Sonuç:Hindistan 4 wicket farkla kazandı.(Sri Lanka 233/8, Hindistan 234/6+20 top kala)

Yeniden göreve gelen kaptanı Mahela Jayawardene'yle para atışını kazanan Sri Lanka, vurucu takım olmayı seçti. Zahir Khan'ın aldığı 2 hak, batting takımının havasını bozdu ve son maçlarda, kadroya son katılanlardan olmasına rağmen iyi işler çıkaran Dinesh Chandimal yine wicketını uzun süre koruyarak 50'yi aştı. Arka sıralardan allrounder desteği veren Angelo Matthews'da ilk yarı sonunda savunulabilir bir skor kazanılmasına yardımcı oldu. Özellikle falsolu atışların başlamasıyla beraber sağ el-sol el falsolu atış kombinasyonuyla İngiltere'yi dağıtan Hindistan, yine aynı ikilinin başarılı performansıyla daha büyük bir zarara uğramadan devre sonunu getirebildi. Sri Lanka hızlı atıcıları liderliğini yapan Lasith Malinga'nın gününde olmayışı, Hindistan'a önemli bir 2. wicket ortaklığı şansı verdi. Prasad ve Kulesakara'nın da başarısız olması üzerine hızlı atışçılara katılan Matthews, Tendulkar'ı oyundan çıkarsa da ortağı Virat Kohli'yle kimse baş edemedi. Son maçlardaki iyi performansını bugün de sürdüren Kohli'nin 77'sine rağmen ortada kalan maçta bitirici darbeyi, alt sıradan maç kazandırıcı destek veren Radeja-Ashwin ikilisi oldular. Bu, Hindistan'ın serilerdeki ilk galibiyetiydi. 
Avustralya 1. Sınıf Kriketi/Sheffield Shield

20. Maç: Tasmania(Tas)-New South Wales(NSW), 3. Gün, Hobart-Tazmanya
Puan Durumu: Tas(6 maç, 2 galibiyet,1 beraberlik 16 puan) NSW(6 maç, 1 galibiyet 4 beraberlik 8 puan)
 Gün Başı Skoru:   Tasmania 81/0(Tazmanya eldeki 10 wicketla 260 koşu geride)
 Gün Sonu Skoru:  New South Wales 75/4(New South Wales eldeki 6 wicketla 71 koşu önde)
Güne damgasını vuran adam, bu sezonki Sheffield Shield performansıyla dikkat çeken ve T20 takımının kaptanı olan George Bailey'di. Cazzulino-Cowan'dan sonra vasat altı performans gösteren NSW atıcılarına karşı devleşen Bailey 117'ye kadar gitmeyi başardı. Arkadan gelen vurucular Mark Cosgrove ve Luke Butterworth'ün de katkısı ile rakibin ilk devre sayısını geçen Tazmanyalılar, 2 puanı ceplerine koyduktan sonra maçtan galibiyet çıkarabilmek için rakibi tekrar vurucu olmaya çağırdı. Akşamüstü gelen bu yeni görev NSW'lileri şaşırtmış olacak ki, sadece 75 koşuyu alabilmek için 4 wicketlarını birden vermek zorunda kaldılar. T20 yeni milli atıcılarından James Faulkner, başarılı sezonunu bugünkü 3-34'lük performansıyla süsledi. Böylelikle galibiyet yolunda avantaj Tazmanya'ya geçti. 

21.Maç: Quensland(QLD)-Batı Avustralya(WA), 3. Gün, Brisbane(Queensland)
Puan Durumu: QLD(6 maç, 5 galibiyet,1 beraberlik 30 puan) WA(6 maç, 3 galibiyet 1 beraberlik 20 puan)
 Gün Başı Skoru:  WA 250/4(WA eldeki 6 wicketla 1 koşu geride)
 Gün Sonu Skoru: QLD 111/4(QLD eldeki 6 wicketla 3 koşu önde)
Her ne kadar WA ilk inning puanlarını almış olsa da; 6 wicketla sadece yaklaşık 100kadar koşu alabilmeleri üzücüydü. Karşılarında duransa, ilk iki günü wicket alamadan geçen Ben Cutting oldu. Cutting 5 hak alarak yıldızlaştı. 2. vurucu devresine gelen Queensland başlangıç vurucusu Andy Townsend'i ilk overda Nathan Rimmington'a kurban verse de sonraki iki wicket için rakibin 100 koşu daha yapmasını izledi ancak bastıran yağmur, yine maçın erken bitmesine sebep oldu. Çay arasından sonra düşen Lynn'in wicketı önemliydi. QLD 3 koşu farkla önde olsa da, maçın neticelenmesi zora girdi. Beraberlik mümkün ancak QLD halen az da olsa avantajlı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder