5 Şubat 2012 Pazar

Günlük Kriket Bülteni:5 Şubat 2012

Test Serisi

Pakistan-İngiltere, 3. Test, 3. Gün 
Seride Son Durum: Pakistan 2-0 İngiltere
Gün Başı Skoru:  Pakistan 222/2(Pakistan eldeki 8 hakla 180 koşu önde) 
Gün Sonu Skoru:   İngiltere 36/0(İngiltere'ye galibiyet için eldeki 10 hakla 288 koşu lazım)
Dünü Azhar Ali-Younis Khan ortaklığını bozamayarak kapatan İngiltere, bugüne de sıkıntılı girdi. Wicketların düşmeye başlaması, seride yıldızlaşan sol elli sağa falsocu Monty Panesar'ın devreye girmesiyle geldi. Sonuç olarak Azhar Ali 157'yle en yüksek skorunu yenilerken Younis Khan da maçı 127 gibi saygı uyandıran bir skorla bitirdi ama vurucu sırasının arkasındaki çöküş Pakistan için biraz sevimsizdi. Uyuyan dev Greame Swann(sağa falsocu) da Panesar'ın performansıyla kendine gelmiş oldu. Son kez vurucu konumuna geçen İngiltere'nin gün sonunu wicket kaybı yaşamadan tamamlaması da Dünya 1 numarası için sevindirici oldu. Ancak maç halen ortada. 


ODI Serisi Avustralya-Hindistan, 1. Maç, Melbourne
Seride Son Durum: Avustralya 1-0 Hindistan
Sonuç:  D/L Methodu  uygulandı. Avustralya 65 koşu farkla kazandı( Avustralya 215/6, Pakistan 151)


ODI Serisinin ilk maçı öncesinde Brett Lee'nin ayağındaki kırık haberi Avustralya'da moralleri bozmuştu. Ardından gelen başlangıç da, yağmur arasına kadar evsahibi için pek iyi geçmedi. Hindistan'ın hızlı atıcılarından Vinay Kumar,  Matthew Wade'nin istikrarlı bir ortakla çalışmasını engelledi fakat Brad Haddin'in yerine takıma alınan Viktoryalı yeni wicketkeeper sanki bu günleri bekliyormuşçasına iyi oynadığı ilk maçlarına bir yenisini ekleyerek galibiyetteki önemli faktör oldu. En önemli yardımcıları  45 yapan Micheal ve 61 yapan David Hussey kardeşler oldular. Hindistan, 8 farklı atıcı kullandı fakat bunlardan verim alamadı. Hindistan vurucu takıma dönüştüğündeyse Mitchell Starc, erkenden Sachin Tendulkar ve Gautam Gambhir gibi iki önemli vurucuyu çıkarınca maçın kaderi az çok belli oldu. 2 yıl sonra yeniden ODI takımına giren Clint McKay'de orta sıra vurucularının belalısı oldu ve Hindistan, serinin ilk maçını da yitirerek hüzünlü Avustralya turnesini sürdürdü. 


Avustralya 1. Sınıf  Kriketi/Sheffield Shield 
19. Maç: Viktorya(Vic)-Güney  Avustralya(SA), 4. Gün
Puan Durumu: Vic(2 galibiyet,2 beraberlik 18 puan) SA(0 galibiyet 3 beraberlik 2 puan)
Gün Başı Skoru: SA 113/3(SA'nın galibiyet için  eldeki 7 hakla 332 koşuya ihtiyacı var)
Gün Sonu Skoru: SA 258(Vic 186 koşu farkla kazandı.)
Kritik nokta, Callum Ferguson-Tom Cooper ikilisinden kurtulmaktı ve yükü oldukça dengeli biçimde sırtlanan ikili, bireysel olarak 100'ü göremeden maça veda etti. Cameron White'ın hamlesiyle sonradan atışlara gelen William Sheridan ve sol elli sağa falsocu Jon Holland kilidi açan atıcılar oldular. Rakibin orta ve son sıralardaki batsmanlarının temizlenmesinde de en büyük sorumluluğu alan Holland, sezonunun en iyi maçlarından birini çıkararak aldığı 4 hakka karşılık 74 koşu verdi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder