9 Kasım 2012 Cuma

Kriket: Avustralya-Güney Afrika Serisi; 1. Test; 1. Gün


G. Afrika 255/2 ( Amla 90*, Kallis 84*, J Pattinson 1-53) 
Test dünyası bir numarası Güney Afrika’nın, son 8 testin 6′ini galibiyetle bitirerek toparlanma sürecine giren Avustralya’yı  ziyareti, elbette kriketin 1 numaralı gündem konusu. Bu seriler, sıralamadaki zirveyi yakından ilgilendireceği için herkesin gözü mevzu bahis buluşmalarda. 
İlk Test için seçilen adres, genellikle Avustralya’nın iyi sonuçlar aldığı Brisbane şehrindeki Gabba Stadyumu. Zeminin, bu karşılaşma öncesinde batsmanlar için tehlike yaratabileceği öngörülüyor, ilk sırada batting’e gelen takımın zorlanacağı düşünülüyordu ancak evsahibi Avustralya atıcıları için işler çok daha farklı gelişti. 
Para atışını kazandıktan sonra ilk sırada battingi seçen Güney Afrika takımı, Greame Smith ve Alviro Petersen kayıplarına rağmen günü 255 koşuyla bitirmeyi başardı. Yalnızca 4 spesialist atıcıyla oynamayı seçen ( J Pattinson, P Sidde, B Hilfenhaus, N Lyon) rakibi  o denli  rahatsız edemedi ki, Test’in en formda batsmanlarından Hashim Amla, kariyerinde en hızlı 5000 Test koşusuna ulaşan ikinci oyuncu olmayı bu maçta başardı. Amla 90′a gelirken, ortağı J Kallis de her zamanki sağlam batting performansıyla 84′e geldi. Üstelik Avustralya kaptanı M Clarke o denli çaresiz kaldı ki, gün sonunda, kariyerinde 3 tane wicket almış Rob Quiney'i ve çok nadiren atışlarda kullanılan Micheal Hussey'yi atışlara çağırdı.  Özetle ilk günün kazananı Güney Afrika oldu. Onlar için belki de gelen en kötü haber, orta sıra vurucuları JP Duminy'nin aşil tendonundan sakatlanması ve maç kadrosundan çıkarılması oldu. 
Yine de Avustralyalılar bazı küçük fırsatlar yakalamadı diyemeyiz. Peter Siddle’ın J Kallis’i 50′yi göremeden oyun dışına göndermesi ancak ayağı çizginin önünde olduğu için atışının geçersiz sayılmasıyla boşa giden wicket ve H Amla 70′lerdeyken kaçan c&b fırsatı, ilk günün kaçan balıkları olarak değerlendirebilir. 
Bu kaçan balıkların ne kadar büyük olduklarını yarın göreceğiz ancak Avustralyalı atıcıların, özellikle hızlı atıcıların varyasyondan uzak, sıkıştığında kısa top göndererek panik havasında, kısa yoldan gelecek wicketları kovalama yaklaşımı devam ederse, epey büyük olabileceklerini tahmin etmek zor değil. 
İlk gün özet: G. Afrika 255/2 ( Amla 90*, Kallis 84*, J Pattinson 1-53) 

Not: Kriket Nedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder