T20 Şampiyonlar Ligi Chennai Super Kings’in zaferiyle tamamlandı. Şampiyon adaylarından birisi olarak gösterilen ve yarı finalde RC Bangalore’u finalde de Chevrolet Warriors’ı yenerek kupayı kaldıran Chennai’nin başarısının ileride CLT20’ye yapacağı etkileri ileride ele alacağız. Önce kısa bir geriye bakış yapıp mücadele eden takımların bir kısa karnesini inceleyelim.
Chennai Super Kings
Gruptan çıkmasının kendi başarısından çok Warriors’ın insafına kalmış olması biraz şüphe uyandırmış olsa da yıldızların bireysel performansından ziyade takım olma dinamiğini yakaladıkları için başarılı oldular. Şampiyon olmaları ile de IPL takımlarının geçen yılki başarısızlığını unutturdular.
Parlayan Yıldız: Ravichandran Ashwin, IPL’den sonra CLT20’de de etkisini gösterdi ve en çok wicket kaydeden oyuncu oldu
Kaybolan Yıldız: Matthew Hayden, sonu böyle mi olacaktı?
Victoria Bushrangers
Grupta dışarıda kalma şanssızlığını yaşadılar. Turnuvaya kötü başlamanın bedelini çok ağır ödediler. Belki yarı finali hak ettiklerini düşünen çok kişi vardır ama geçen yılın üzerine fazla bir şey koyamadıkları da kesin. Shane Harwood ve Glenn Maxwell gibi oyuncuları bir daha görmek istemiyoruz.
Parlayan Yıldız: Aaron Finch. Takım eğer yarı finali zorladıysa bunu kendisine borçlu
Sönen Yıldız: Zor bir karar ama Dirk Nannes T20’deki etkinliğini yitirmesi dikkat çekici.
Chevrolet Warriors
Victoria kritik galibiyeti onlara önemli bir ivme kazandırdı. Davey Jacobs ve Juan Theron gibi pek tanınmayan oyuncuları dünyaya tanıttılar. Ancak Chennai maçı hep akıllarda kalacak. Warriors bir Pakistan takımı olsaydı neler olurdu acaba?
Parlayan Yıldız: Davey Jacobs. Bir kaptanın yapması gereken her şeyi yaptı.
Sönen Yıldız: Makhaya Ntini. Kariyerinin son büyük turnuvasında takıma katkısı yok denecek kadar azdı.
Wayamba
Geçen yılın tecrübesiyle bir şeyler yapmaları bekleniyordu ancak kötü maçlar kaybettiler. Atıcılarının son maç hariç hiçbir şey ortaya koymamaları onları tek elle dövüşen boksör pozisyonuna düşürdü. Son maçlarında aldıkları galibiyet sadece istatistikleri düzeltti o kadar.
Parlayan Yıldız: Isuru Udana. CLT20’nin tek hat trick yapan oyuncusu olduğu için dikkate değer
Sönen Yıldız: Mahela Jayawardane. Takımı taşıması bekleniyordu ama başarılı olamadı.
Central Districts Stags
Grubun en zayıf takımı olarak görülüyorlardı ancak onlar gösterdikleri mücadeleyle dikkat çektiler. Son maç hariç hep galibiyeti zorladılar. Bu bile alkışı hak etmelerini sağlıyor. Ancak Yeni Zelanda kriketi için işler pek de iç açıcı değil, Stags de bundan etkilenecek.
Parlayan Yıldız: Jamie How. Takımına mücadele gücü veren performansıyla kendini hatırlattı.
Sönen Yıldız: Peter Ingram. İzleyenler eminim ‘Ben olsam bu adamdan daha iyi oynardım’ demiştir.
Highveld Lions
Her turnuvada bir bekleneni veremeyen, bir de beklentilerin çok üzerinde oynayan bir takim vardir. Ev sahiplerinden Lions, ikinci kategoride yer aldı. Bizlerden 'Gönüllerin yarı finalisti' ünvanını kapan Highveld, kapasitesini zorlayarak ortalama atıcılarla bile, yalnızca averaj hesabıyla elendi. Sonunda, basitçe, güçleri yetmedi.
Parlayan yıldız: Şüphesiz Alviro Petersen. Kaptan çoğu zaman, Warriors'daki Davey Jacobs'in, bu gruptaki yansıması gibiydi. Test takımında edindiği tecrübeyi, her alana yaydı.
Sönen yıldız: Yıldız bulmanın zor olduğu bu kadroda, belki de Vaughn Van Jaarsveld'in ismi, buraya 'Hiç parlayamayan yıldız' olarak geçse daha doğru olur.
Mumbai Indians
Yukarıda saydığımız kategorilerden ilki de Hindistan ikincilerine ait. Dağınık, özensiz ve hatta turnuvayı ciddiye almaz görüntüleriyle, büyük yıldızları ve tecrübelerine ve Bangalore'u da yenmeyi başarmalarına rağmen, erkenden elendiler. İstikrarlı bir hücum ikilisi bulamayan takim, Guyana'yi yenerken bile kaderini, Kieron Pollard'in yaradana sığınıp gönderdiği altılara bıraktı. Fielding'leri, iki kelimeyle 'kabul edilemez'di.
Parlayan yıldız: Her şeye rağmen bir güzellik çıkarmaya kalkarsak bu takımdan, o da Lasith Malinga'dır. Her maç yükünü tek bir oyuncuya veren takımda, neredeyse her maç, istikrarlı olmayı başaran tek adamdı.
Sönen yıldız: Dilim varmıyor, ama sadece hücum performansıyla değil, verdiği kararlarla Sachin Tendulkar demek zorundayim. Sampiyonlar Ligi'nden beklentilerimizin büyük kısmı, onun üzerine inşa edilmişti. Simdi ellerimiz bomboş kaldı.
South Australia Redbacks
"Bir Avustralya takımına asla favori değil diyemezsiniz" sözünün canlı ispati oldular. Geçen seneki New South Wales'i anımsatan performanslarıyla, daha iddiasız bir kadroya rağmen, kriketin zevkini, neredeyse her maçta yaşattılar. Ne var ki kendi ellerinde olmayan sebeplerden doğan şanssızlıklar, yari finalden öteye geçmelerini engelledi.
Parlayan yıldız: Tabii ki Micheal Klinger. Turnuva ileride değerlendirildiğinde, karşımıza, değerlendirebileceğimiz veriler verebilecek adamların başındaydı eski Victoria'lı. Üst üste half-century yapmak kolay değildi. Dahası, süper bir kaptan olmak, hiç değil.
Sönen yıldız: Graham Manou. Her maçtan sonra bahsedilen bir adam daha varsa o da Avustralya milli formasını giymiş wicketkeeper Manou'ydu. Fakat olumsuz anlamda. Ne hücumda etkili olabildi Manou, ne de fielding'deki görevinde güven verdi takıma. Koca bir üzgün surat, ondan geriye kalan bu turnuvada.
Royal Challangers Bangalore
Geçen senekinden çok farklı beklemiştik onları ama farkları, bir iki maç için yakaladıkları basarili bireysel performanslarıydı. Onun dışında Bangalore, vasat görüntüsünün ötesine geçemedi. Yarı final maçındaki kayıpları için, tamamen onları suçlayamasak da final için ikna edici değillerdi.
Yükselen yıldız: İstatistikler ve maçlardaki görüntüsü Virat Kohli'yi işaret ediyor. Üst üste iyi maç çıkarabilen Kohli, pek çok karsılaşmanın kritik döneminde karşımıza çıkıp, beklenmedik şekilde-oyunun üç tarafında da- takimi için önemli isler yaptı.
Sönen yıldız: Cameron White. Israrlı bekleyişlerle aksamlar sabahlar oldu ama Cameron White, bekleneni veremedi. Halbuki Victoria'yla ne de basarili maçlar çıkarmıştı geçen sene?
Guyana
Buraya gelirken oluşan iki gruptan ilki, Karayip ekibinin fena çuvallayacağını düşünüyordu. Küçük bir umutlular grubuysa geçen seneki Trinidad&Tobago anılarıyla fazla vakit geçirmişlerdi anlaşılan. Adeta süpürüldü Amazon savaşçıları. Göze batan olumlu yönleri, turnuvanın sonuna kadar, son topa kadar mücadeleyi sürdürmeleriydi.
Parlayan yıldız: Şampiyonanın başında Ramranesh Sarwan yazsak da yeriydi. Tecrübeli kaptan elinden geleni yaptı, fakat insanoğlunun da ulaşabileceklerinin bir siniri var değil mi?
Sönen yıldız: Takımda yıldız kategorisine girebilecek pek fazla oyuncu olmadığı için, biraz da zorlanarak Jonahtan Foo diyoruz. Çin kökenli oyuncunun, yine maçlardan önce 'patlamaya hazır bomba' olarak nitelendirildiğine de şahit olmuştuk. O bomba patladı, ama Guyana'nın elinde.
Okcan Basat & Uygar Karaca
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder