I was brought up to believe that cricket is the most important activity in men's lives, the most important thread in the fabric of the cosmos. Bernard Hollowood
24 Ağustos 2010 Salı
Twitter ve Kriket
Artık bilgisayarlarımızı açtığımız andaki rutinlerimize bir yenisi daha eklendi.Evet, ne ‘yazık ki’ Twitter hayatımıza çoktan girdi. Fakat köprünün öteki tarafındakiler, yani takip edilen bir sürü sporcu da işin keyfini sürüyor ama ipin ucunu kaçıranlar, olayı abartanlar da var.
Kriketçiler arasında da Shane Warne’undan tutun, Steve Finn’ine kadar bir çok oyuncunun twitter hesabı mevcut. Hatta IPL’in devrik başkanı Lalit Modi bile, kendisini dolaylı olarak bu site üzerinden ‘öterek’ savunmuştu. Fakat İngiltere’nin 19 yaş altı takımından Azeem Rafiq, kadroya alınmadığını duyunca hırsını parmaklarından çıkarıp, “Hocam beş para etmez” (not: kibar çeviri, tam karşılık için; kelime: wanker ) diye gönderdiği tweetle gündeme oturdu. Fakat bu davranışı, sadece 1 ay cezalandırılmasıyla sonuçlanmadı. Görünüşe göre İngiltere, önümüzdeki sene milli takımla kontrat yapacak oyunculara, 'Twitter kullanmayacağımı taahhüt ederim.' maddesini de imzalatacak. Haberi cricinfo’dan okuduğumda hemen aklıma Okcan Basat’la bu konu üzerinde duruşumuz geldi. Avustralya’lı Philippe Hughes da, geçen seneki Ashes zamanında 3.Test maçı kadrosuna alınmayacağını öğrenince erkenden ‘ötmüş’, ya da bir diğer deyişle kendince- saflığından mı bilinmez-takım stratejilerini sabote etmişti. Sadece takımını değil, kendisini de zora düşürenler de olmadı değil. Hafif kilolu Tim Bresnan da, malum konu üzerine şaka yapmayı amaçlayan bir hayranının, ‘Şişko Bresnan’ temalı Photoshop çalışmasını görünce küplere binmişti. Greame Swann ve Stuart Broad’un aynı konu üzerindeki tweetleriyle bir sorunu olmayan Bresnan, mevzu bahis hayranını twitter üzerinden paylamış, küfür kıyametten sonra : “Pardon,İngiltere milli takımını temsil eden bir oyuncu olarak böyle yapmamam lazımdı abarttım galiba” diye de özür dilemişti. Kısacası Twitter vakaları bir hayli fazla, hatta Yeni Zelanda rugby takımı da, NBA oyuncuları da bu işten nasibini çoktan aldı. Fakat Avustralya Kriket Kurulu'nun tutumu daha farklı. "Twitter'ın getirisi, götürüsünden fazladır."mantığını benimsenmiş olacak ki bu seneki Ashes'ta hem Facebook'a hem de Twitter'a "Sorun değil."açıklamasını yaptı. Tabi test kriketinin canlı tutulmaya çalışıldığı şu günlerde, yalnızca Micheal Clarke'ın 40,000 takipçisini mağdur etmek, pek de akıllıca olmazdı?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder